4 tipy, na čem ušetřit při začátku podnikání

Share

Chcete se pustit na tenký led a začít s podnikáním? U většiny oborů se musíte připravit na několik počátečních investic, které nemusí být nízké. Naštěstí existuje několik způsobů, jak něco málo ušetřit. Jde hlavně o nedůležité oblasti a pošetřené peníze můžete využít pro klíčová odvětví, na kterých se šetřit rozhodně nevyplatí. V článku najdete 4 praktické tipy, které vám mohou pomoci pro úspěšnější podnikání.

Nepotřebujete luxusní vybavení

Start podnikání, které se úspěšně rozjede a hned neskončí v mínusových číslech, je hlavně o optimalizaci výdajů a nákladů. Pro začátek nepotřebujete nejluxusnější vybavení. Nemusíte kupovat flotilu drahých automobilů, koupit obrovskou kancelářskou budovu, výrobnu a podobně. Můžete na to jít postupně a vydělané peníze průběžně investovat. S touto strategií bude podnikání o něco méně rizikové.

Ušetřete na kancelářských potřebách

Poměrně velký výdaj představují kancelářské potřeby. Ať už se jedná o prvotní zařízení kanceláře, kdy je nutné pořídit nábytek, ale i nejrůznější přístroje a pomůcky, nebo o pravidelné spotřební zboží. Právě zde je ideální příležitost, jak malinko snížit své náklady a v delším časovém horizontu ušetřit zajímavé peníze.

Výraznou položkou je tisk dokumentů. Při koupi tiskárny uvažujte, co všechno bude potřeba tisknout a na kolik vychází náhradní náplně. Výbornou variantou jsou kompatibilní náplně do tiskáren, které mají víceméně srovnatelnou kvalitu s originálním řešením, ale jsou výrazně levnější. Tyto tonery se navíc dají pohodlně objednat přes internet, což pomáhá šetřit čas a starosti. Schválně si zkuste spočítat, kolik peněz ušetříte v případě, že pořídíte alternativní tonery. Možná budete překvapeni, jak velký rozdíl to v průběhu celého roku udělá. A tyto ušetřené peníze můžete přesunout pro zlepšení provozovny, investovat je do marketingu a podobně.

Legální snižování daňového základu

Tato rada pomáhá ušetřit nejen při začátku, ale i během již běžícího podnikání. Jde o snižování daňového základu, ze kterého se následně vypočítává samotná daň. A jak na to? Záleží, v jakém oboru podnikáte. Nejlépe vám poradí schopná účetní, takže si dejte tu práci a sežeňte si ji. Může totiž představovat investici, která se vám mnohokrát vrátí.

S půjčkami opatrně

Vzít si půjčku na podnikání dnes není nic výjimečného, ale musíte vědět, jak vybrat co možná nejvíce výhodný produkt. Díky tomu nepřeplatíte tolik peněz na úrocích a případných poplatcích. Protože podnikatelé patří do rizikovější skupiny, běžně se setkáte s vyššími úrokovými sazbami u řady poskytovatelů. Proto si půjčujte pouze nezbytně nutné peníze a snažte se získat nabídku od nejrůznějších bank a nebankovních společností.

Read more

Local News