4 tipy, kde hledat bydlení a pronájem bytu na Moravě

Share

Nevadí vám, když nebudete žít v hlavním městě, naopak byste se raději ukryli v jiném koutu republiky? Najděte si svoje místo pro život na Moravě. Je tam krásně, teplo, budete to mít blízko k vinicím i do hor (Beskydy či Jeseníky). A výhod má tato lokalita ještě více.

Z Prahy to máte blízko možná tak do Německa. Naproti tomu, pokud bydlíte na Moravě, blízko se nachází rovnou několik větších zahraničních letišť – například Vídeň či Krakov a Katovice. Kromě toho je bydlení na Moravě mnohem levnější než v hlavním městě a jeho okolí.

Toužíte-li po metropoli, zvolte Brno

Kdo si nedokáže představit život v menším městě, tomu bude rozhodně vyhovovat Brno. Jihomoravské hlavní město má spoustu svých specifik, počínaje šalinami a konče hodinami ve tvaru penisu uprostřed náměstí. Faktem je, že bydlení zde zrovna dvakrát levné není. Třeba takové půdní byty Brno stojí kolem pěti až sedmi milionů korun. Za situaci, která zde panuje, mohou i studenti. Brno je studentské město, a jelikož zde všichni studenti potřebují shánět bydlení, bytů k pronájmu je málo. S domy je situace o něco příznivější, studenti totiž chodí nejčastěji do bytů.

Pracovat v Brně a bydlet v Olomouci

V Brně je samozřejmě nejvíce možností zaměstnání. Nikdo však neříká, že pokud si zde najdete práci, musíte tu také bydlet. Mnohem levnější pro vás bude pronájem garsonky v Olomouci, přitom Olomouc je vzdálená jen hodinu cesty autobusem či vlakem. Autem je doba ještě kratší.

Ostrava je jeden velký mejdan

Máte rádi města, kde to žije? Pak se podívejte na pronájem bytu 1+1 Ostrava-město. Užijete si zde spoustu neřesti nejen ve Stodolní ulici, při návštěvě Dolních Vítkovic poznáte trochu historie a zkrátka nepřijdou ani kulturní nadšenci. Ostatně Ostrava se chce znovu zapojit do boje o titul Evropské hlavní město kultury.

Opava pro milovníky klidnějšího prostředí

Po ruchu velkoměsta netoužíte, ovšem zároveň nechcete bydlet v malém městečku, kde „chcípl pes“? Dobrou volbou bude pronájem bytu 3+1 Opava, který seženete kolem deseti tisíc korun. Za tuto částku byste v Brně měli zhruba tak garsonku nebo 1+1. 

Tak kam se přestěhujete vy?

Read more

Local News