4 nejznámější typy elektronických cigaret

Share

Rozmanitost je kořením života, alespoň tomu všichni rádi věříme. Jenomže to někdy může být na škodu. Například ve chvíli, kdy si chcete vybrat novou e-cigaretu, může vás až zarazit množství možností, které se vám otevírají. Pojďte se podívat na malý tahák, který vás výběrem provede.

Od počátků vapingu, kdy jste si mohli vybrat mezi náplní s mentolovou či klasickou tabákovou příchutí urazili elektronické cigarety dlouhou cestu. Dnes si vybere opravdu každý, nicméně se většina vaperů vejde do některé ze čtyř základních kategorií.

Klasické e-cigarety

Pokud nevyžadujete žádné přehnané funkce a od elektronické cigarety očekáváte přesně to, pro co byla vyrobena, pak si vyberete v této kategorii. Klasické elektronické cigarety svým tvarem připomínají pero a nemají velké náplně, které musíte doplňovat. Ve většině případů do nich jen zacvaknete náplň, kterou pořídíte v trafice.

Tyto e-cigarety jsou nejpodobnější těm, které používali už první vapeři. Nemají ani žádné složité ovládání. Omezují se na jediné tlačítko, kterým e-cigaretu zapnete. Některé nemají ani to, zaktivují se po prvním potažení. Představují tak jednoduchý způsob, jak si dopřát nikotin bez toho, abyste vdechovali škodlivé chemikálie, které obsahují klasické cigarety.

Nízkoodporové vaporizéry

Hodně vaperů postupně přejde od klasických e-cigaret k nízkoodporovým vaporizérům, které používají žhavicí hlavy s odporem menším než 0,5 ohmů. Při jejich užívání se vdechuje pára přímo do plic, obdobně jako u vodní dýmky.

U těchto vaporizérů už si můžete hrát s nastavením intenzity a objemu páry. Jsou proto vhodné pro vášnivé vapery, kteří si rádi pohrají s nastavením módu. Nabídnou vám také větší nádržku na náplň, kterou buď můžete koupit v trafice, nebo si ji sami namíchat podle chuti.

Mechanické mody

Co přesně si pod pojmem mechanický mod představit? Mechanické mody jsou svým vzhledem podobné klasickým e-cigaretám, tvoří je malá trubička, v které je umístěna baterie. Vyžaduje však, abyste měli odpovídající znalosti o bezpečnosti baterií a povědomí o nastavení odporu žhavící hlavy.

Při používání tohoto zařízení si užijete velké oblaky páry a získáte skvělý chuťový zážitek. Navzdory jednoduchému vzhledu patří mechanické mody mezi nejpokročilejší vapingové produkty, protože vyžadují zkušené vapery a dobrou znalost odporu cívky. Je to proto, že mezi baterií a namontovanou nádrží je zabudována malá nebo žádná ochrana. Jsou známy pod názvem „neregulovaný mod“, což znamená, že neexistují žádné mikročipy, které by regulovaly výkon baterie.

Squonker

Možná „nejnovější“ formou vapingu, která se objevila v posledních několika letech, je squonker. Tyto e-cigarety vám dokáží nabídnout zajímavý výkon a v současné době je používá mnoho vaperů jako alternativu k mechanickým módům. Náplň s e-liquidem je na rozdíl od mechanických modů umístěna uvnitř squonkeru. Stisknutím dostanete požadované množství e-liquidu  aniž byste museli neustále nosit náplň s sebou. Squonker mod si můžete vybrat podle svého vkusu, na trhu jsou k dostání v nejrůznějších tvarech a velikostech.

Druhů elektronických cigaret je opravdu velké množství. Vybírat tedy můžete podle chuti, výkonu i designu. To právě vytváří žádanou rozmanitost, kterou si kromě typů zařízení můžete dopřát i v oblasti příchutí nebo obsahu nikotinu v e-liquidech. Mezi nejoblíbenější příchutě patří lesní ovoce, klasický tabák nebo mentol.  Vybírat však můžete i množství dalších příchutí, které jednotliví výrobci nabízejí.

Read more

Local News