3 tipy pro osvětlení ložnice

Share

Krása spočívá v detailech. I ty na první pohled nejméně důležité doplňky tvoří váš domov a správně vybrané osvětlení k nim rozhodně patří. V prvé řadě jde o to, aby vám nové svítidlo hlavně padlo do oka, ale jsou tu i jiná kritéria. Ženy obvykle mají trochu lepší smysl pro rozhodování, jaké doplňky a vybavení se kam hodí. Jak si ale poradit, když jste na vybavování bytu sám? Jdeme na to!

Ložnice je místem, kde odpočíváte a kam si nejspíš jednoho dne budete vodit svou budoucí milou. Musí tedy být pohodlná a zároveň reprezentativní. A pohodlné atmosféry vám pomůže dosáhnout právě osvětlení!

1. Do ložnice si klidně pověste lustr

Ložnice a obývací pokoj jsou typickými místnostmi, kde není na škodu vybrat si závěsná svítidla. Velká postel a nad ní zajímavý lustr působí majestátně. Jen berte v úvahu dispozice svého domova. Máte-li příliš nízké stropy, nekupujte si dlouhý závěsný lustr. Mohl by vadit při milostných hrátkách. To je ostatně další samostatný bod.

2. Možná upřednostníte diskrétní atmosféru

Hezký lustr je super, ale jak se vám bude líbit, až dojde na první svlékání? V takových situacích se hodí spíš příšeří, takže lustr zhasněte a rozsviťte jen lampičku na nočním stolku či nějaký jiný menší zdroj světla. Výborně se do ložnice hodí i stojací lampy. Když lampu postavíte někam do rohu, třeba dál od postele, bude poskytovat tlumené světlo dokonalé pro milostné hrátky.

3. Nezapomeňte na správnou barvu žárovky

Ať už si nakonec pořídíte velký lustr, stojací lampu nebo stropní svítidla, mějte na paměti také barvu žárovky. Do ložnice se, podobně jako třeba do obývacího pokoje, hodí teplé bílé světlo. Hledejte žárovky s údajem pohybujícím se okolo 2300-2700 K. Teplá bílá má jemně žlutý odstín, u moderních LED svítidel ne tak žlutý jako u starých žárovek. Teplé odstíny jsou každopádně vhodné pro odpočinek a ideální na večer strávený v posteli.

Read more

Local News