3 tipy pro efektivní vybavení skladu

Share

Zařizujete ve firmě nový sklad? Pokud ano, jistě si přejete, aby po zprovoznění fungoval co možná nejlépe. Často se totiž bohužel setkáváme s velmi chaotickým řízením skladů, které vede k tomu, že se nedá najít potřebné zboží. Nesmírně důležitou roli hraje především vybavení těchto prostor správnou technikou a systémem uskladnění. My se proto na celkem 3 pilíře skladu zaměříme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Samozřejmě poukážeme i na společnost, u níž se vyplatí techniku koupit, případně zapůjčit.

Elektrické a ruční paletové vozíky

Patří mezi základní vybavení skladu. Umožňují rychlejší a efektivnější manipulaci se zbožím různého charakteru, jež je naskládáno na paletách. Výbornou volbou jsou zejména elektrické modely. Ty jsou schopny zvládnout převoz nákladu o hmotnosti v rozmezí od 1000 do 2000 kilogramů. Rychlost s nákladem činí maximálně 4 km/h, bez něj 6 km/h. Jinak není problém vybírat i levnější ruční variace, jež jsou ideální v menších skladech, kde se převáží spíše lehčí břemena. A co dodavatel manipulační techniky, respektive kde vozíky sehnat? Třeba u společnosti Semat HB z Havlíčkova Brodu.

Vysokozdvižné vozíky

Jestliže už musíte převážet mnohem těžší a objemnější břemena, vsaďte na moderní vysokozdvižné vozíky. I ty lze vybírat ve spoustě variací. Zaměřit se vyplatí zejména na pohon konkrétního modelu. Potřebujete-li velmi silného pomocníka i pro převážení věcí v exteriéru, zvolte nezávislý vozík s benzínovým pohonem. Jinak bohatě postačí i plynové a elektrické vysokozdvižné vozíky.

Přehledné regálové systémy

Dokonalé členění skladu by se mělo stát jakousi nepsanou povinností každého majitele firmy. Vždyť pořádek dělá nejen přátele, ale i obchodní partnery. I ti mohou vidět, jak se k jejich výrobkům chováte. Dnes naštěstí existují mnohé variabilní regálové systémy, které lze poskládat klidně i do několika pater.

Read more

Local News