3 tipy, jak přilákat hosty do vaší restaurace

Share

Letní sezóna konečně naplno odstartovala, a tak už se všichni provozovatelé restaurací a hospůdek těší, že jim začnou opravdové žně. Jak ale hosty nalákat zrovna do vašeho podniku, když je jich všude kolem takové množství, z nichž mohou vybírat?

Dejte o sobě vědět

Před vaší restaurací umístěte ceduli, z níž bude na první pohled jasné, co nabízíte. Vsaďte nejen na kvalitní provedení, ale i na kreativitu, nestyďte se umělecky projevit. Hosté by měli ještě před vstupem do vaší restaurace vidět váš jídelníček. Mohou si tak svobodně a bez rozpaků zvolit, jestli jim vyhovuje nejen servírovanými pokrmy, ale i cenou. Vidět buďte také ve virtuálním světě, tedy na internetu. Obzvlášť turisté si totiž informaci rádi vyhledávají právě tam.

Nezapomeňte na cyklisty

V létě je všude hodně turistů, a to nejen těch pěších, ale i těch, kteří si chvíle volna užívají na kolech. Svou pozornost byste tedy měli zamířit i na ně. Nalákejte je třeba na osvěžující nápoj nebo čerstvé ovocné šťávy, samozřejmě patřičně vychlazené, výrobník ledu tak bude v létě v permanentním provozu. Z výčepního kohoutu by mělo téct kromě klasického i nealkoholické pivo. Cyklistům přizpůsobte také menu: s gulášem a šesti knedlíky nebo těžkým smaženým pokrmem v žaludku se jim asi příliš dobře šlapat nebude. Vhodnější volbou se stanou lehká jídla v podobě zeleninových nebo těstovinových salátů, drůbeže a ryb.

Kvalitní personál je základ

Ani to nejlepší gastro vybavení a vkusně a do detailu vyladěná restaurace vám však spokojené hosty nezajistí. Důležitou úlohu sehrávají lidé, kteří v ní pracují, tedy personál – od kuchařů až po obsluhu. Usmívající se servírka, která s hostem prohodí pár milých slov, si zajistí nejen vyšší dýško, ale významně se zaslouží i o lepší jméno a reputaci celé restaurace. Její neochota a neprofesionalita naopak „přispěje“ k tomu, že se host s největší pravděpodobností už nikdy neobjeví. Snažte se neustále zlepšovat kvalitu personálu, přistupujte ke každému individuálně, motivujte je. Uvidíte, jak se váš podnik změní k lepšímu.

Read more

Local News