2 tipy na optiku na zbraň AR-15

Share

Vlastníte, nebo si právě pořizujete zbraň AR-15? A přemýšlíte, jakou optikou ji doplnit? Poradíme vám dvě možnosti. 

Pořiďte si kolimátor se zvětšovacím modulem

První variantou je kolimátor se zvětšovacím modulem. Jedná se o skvělou volbu pro všechny, kteří budou střílet spíše na kratší vzdálenosti, ale čas od času vystřelí i na vzdálenost delší než 100 metrů. 

Pokud již AR-15 vlastníte, rozhodně by vaší pozornosti neměl uniknout takzvaný Combo KIT od Holosunu. Jeho součástí je totiž velmi populární kolimátor HS510C, který disponuje velmi odolnou konstrukcí. Dále se můžete těšit i na zvětšovací modul, díky kterému budete střílet mnohem přesněji a bude vás to více bavit.

Kolimátor je na montážní liště instalován společně se zvětšovacím modulem, který nabízí až trojnásobné zvětšení. Hlavní výhodou takového řešení je možnost zvětšovací modul během okamžiku odklopit.

Skvělou variantou je i puškohled

Druhou možností, kterou vám doporučíme, je pořízení puškohledu FOXsight 1-8×24 FFP. Ten je konstruován jako variabilní optika v první fokální rovině (FFP) se stupnicí a mechanikou v MRAD. 

Díky speciální konstrukci puškohledu v FFP záměrného kříže s proměnlivým zvětšením můžete optiku použít jako kolimátor nebo puškohled se středně dlouhým dosahem. 

Obecně se puškohledy vyrábí jako FFP nebo SFP ve druhé fokální rovině. Mají nižší cenu a zároveň pevný kříž, na němž jsou výpočty korekcí a vzdáleností složitější. 

FOXsight 1-8×24 FFP používá odpočtový kříž v MRAD, který umožňuje provádět jednoduché korekce nebo odhady vzdáleností pomocí jednoduchého vzorečku. 

Více informací ze světa kolimátorů a puškohledů najdete na www.holosun.cz.

Read more

Local News