2 levné fotopasti bez odesílání, které stojí za vaši pozornost

Share

Fotopasti symbolizují skvělé řešení pro sledování zvěře i monitorování vašeho majetku. Vybrali jsme pro vás dva konkrétní modely, které vám v tomto článku představíme zblízka.

FOXcam Unka: nízká cena, dlouhá výdrž

Jako první se zblízka podíváme na fotopast FOXcam Unka, která je k dostání za cenu pohybující se kolem 3 000 Kč včetně DPH. Její velkou výhodou je skutečnost, že pracuje s větším množstvím baterií, které se pozitivně podepisují na její výdrži.

Pyšní se celkem 48 LED diodami v neviditelném spektru, které dokáží skvěle prosvítit noční scénu. Fotopast je přitom speciálně navržena tak, abyste ji mohli zabezpečit zámkem bez nutnosti použití kovové skříňky.

Výhodou je také její kompaktní velikost. Vzhledem k menšímu úhlu jsou jednotlivé pořízené snímky více přiblížené a zároveň čitelné. Pozitivně lze hodnotit také velmi dlouhou detekční vzdálenost, krátkou dobu spouště a možnost nahrávání dlouhých videí.

ScoutGuard SG520 PRO: skvělý výkon, slabší přísvit

Druhou představovanou fotopastí je model ScoutGuard SG520 PRO. Tato fotopast pracuje se čtyřmi výkonnými LED diodami pro noční přísvit, který je však poměrně slabý. Zároveň je kuželovitě nasvícený pomocí plastových čoček. Výsledkem jsou snímky, které jsou na okrajích černé a pouze uprostřed kvalitně prosvícené přibližně na 12 metrů.

Jako výhodu této fotopasti lze uvést velmi malou velikost. LCD obrazovka je zde ovšem tak malá, že na ní není prakticky nic vidět a poslouží pouze k nastavení.

Kdo zvítězil?

V jednom z testování byly tyto dvě fotopasti porovnány. SG520 PRO dokázala na baterie pořídit celkem 182 snímků, konkurenční FOXcam Unka 300 fotografií. FOXcam Unka zároveň svého protivníka porazila i v citlivosti, protože dokázala v jeden moment pořídit o 15 snímků více.

FOXcam Unka zároveň skvěle dopadla, i co se týče výdrže. Zatímco SG520 PRO zobrazovala poslední dílek baterie, FOXcam Unka v tu chvíli zobrazovala plný stav baterií. Závěrem lze proto říct, že pokud hledáte opravdu kvalitní fotopast za příznivou cenou, je FOXcam Unka sázkou na jistotu.

Více informací ze světa fotopastí najdete na www.eshop-fotopasti.cz.

Table of contents

Read more

Local News