10 rad jak se po ránu cítit čerstvěji

Share

Nesnášíte ten pocit, když se ráno probouzíte s ještě menší dávkou energii, než jste usínali, předešlý večer? Ráno je pravděpodobně jedna z nejhorších částí dne. V dobu kdy jste plánovali odcházet do práce nebo do školy, teprve ležíte v posteli a začínáte si uvědomovat, že vlastně opět nic nestíháte. Lze se probudit a opravdu vše stíhat bez sebemenších problémů a příznaků únavy? Připravili jsme pro vás pár tipů pro lepší ráno.

1)   Před otevřením očí se protáhněte

Než otevřete oči, zkuste se protáhnout. Nejdříve protáhněte prsty u rukou, postupujte přes zápěstí až k paži, podobně protáhněte i nohu. Následně se přesuňte ke krku a hlavě, až budete mít protáhnutou i tuto část, tak se zhluboka nadechněte a protáhněte zádové svaly. Po absolvování této „ranní rozcvičky“ můžete otevřít oči. Právě se zlepšil průtok krve, přes vaše tělo a okysličování tkání se vyvážilo, svaly jsou zásobovány, tak jak mají a také se vám lépe dýchá.

Protáhnutí není důležité pouze pro skvělé ráno, ale také pro výbornou náladu během celého dne!

2)   Před spaním pijte meduňkový čaj

Pijete před spaním pravidelně kávu nebo energetické nápoje? Pak prakticky nemáte sebemenší šanci cítit se odpočatí. Půlhodiny a méně před spaním si dejte čaj z meduňky nebo uklidňujících bylinek, vaše tělo se pomalu uloží ke spánku, zatímco, když pijete kávu, tak váš organismus stále pracuje.

Pracovat pak přestává třeba i 3 hodiny po usnutí a spíte tak klidně pocitově i o 3 hodiny méně.

3)   Dejte si sprchu!!!

Jestliže jste natolik odvážní a dokážete vstát z postele, pak první místo, kam zamíříte, by měla být koupelna, konkrétně sprchový kout. Nic vás neprobudí lépe než prudká dávka studené vody. Jestli jste spíše příznivci horké vany, tak ani tou nic nezkazíte, nicméně, studená vody rozpohybuje vaše tělo mnohem účinněji.

4)   Jděte alespoň na tři minuty na čerstvý vzduch

Ideální je, pokud máte balkón nebo rodinný dům se zahradou. Všichni totiž chápeme, že se vám asi nechce chodit mezi lidi, už pár minut po probuzení. Pokud bydlíte v paneláku a opravdu se vám nechce až dolů, ke vchodovým dveřím, můžete si stoupnout alespoň k oknu.

Čerstvý vzduch rozproudí vaše tělo, podobně jako cvičení nebo sprcha a je jednou z důležitých součástí „zdravého vstávání“.

5)   Ke snídani si dejte kus ovoce nebo ovocný džus

Nejlepší snídaní jsou buď cereálie, nebo právě ovoce. Potřebujete tělu dodat energii a není příliš vhodné přejídat se hned na začátku vašeho dne párky ze včerejší večeře. Ovoce tělu kromě energie dodá také potřebné vitamíny a můžete tedy hned oslavit, že jste opět udělali něco malého, a přesto potřebného pro vaše tělo.

6)   Pusťte si hudbu

Hudba má na psychiku člověka vesměs především pozitivní vliv – to bylo už dokázáno mnoha výzkumy. Vaše ráno hned bude šťastnější a aktivnější, když hned po probuzení pustíte rádio, nebude vám potom dělat takový problém vstát z postele, udělat si snídani nebo si zabalit věci do práce.

7)   Každé ráno s i přečtěte jeden motivační citát

Kromě úžasného probuzení potřebujete také, něco co vás pošle svěží do zbytku dne. Přečtěte si každé ráno jeden citát, který vás namotivuje, dá vám sílu, pomůže vám něco dokázat a uvidíte, že vše půjde líp.

Budete se cítit lépe, vaše výkony se zvýší a energie se projeví ve formě úsilí a práce.

8)   Uvědomte si, jak chcete působit

Občas nestíháte až tak, že si třeba nestihnete učesat vlasy, vyčistit zuby nebo pořádně upravit své oblečení. Z domu běžíte jak poblázněný pavián a lidé, místo toho aby si řekli, že dnes vypadáte elegantně, tak vás mají za blázna, který se podle všeho snaží vypadat až přehnaně půvabně, ale ranní péčí to očividně kazí a připravuje se o přirozený šarm. Při probuzení si srovnejte, jak chcete na lidi působit nebo například zda dnes potkáte někoho důležitého a jakým na něj chcete působit dojmem.

Pamatujte totiž, že přes polovinu názoru na člověka, tvoří právě první dojem.

9)   Ranní sex!

To co vaše ráno vylepší na sto procent nejvíce, je pravděpodobně pořádný ranní sex. Není nic lepšího, není nic, při čem se víc rozcvičíte a rozpohybujete své svalstvo. Má to ovšem i své horší stránky – tou hlavní je, že většinou není moc s kým. Každopádně, jestliže máte tu možnost a příležitost, chopte se jí, využijte ji. Pokud to opravdu vyjde, můžete bez obav vynechat bod 1 – protažení a pokud by byl sex fakt hodně dobrý, tak vynechejte i všechny ostatní body!

10)   Nemyslete na to špatné, co vás čeká

Nejhorší věc, kterou po ránu můžete udělat, je začít přemýšlet nad tím, co vás ten den potká špatného, ať už myslíte na nepříjemný rozhovor s šéfem nebo na náročné zkoušky, zapomeňte na to a užijte si příjemné vstávání s plnou várkou energie a elánu. V případě, že budete myslet na nejhorší části vašeho denního plánu, z postele se vám opravdu chtít nebude a nálada vám pravděpodobně taky o moc nestoupne.

Read more

Local News