Víme, kde získat ocenění bytu zdarma!

Share

Prodáváte byt? Nebo naopak kupujete a chcete si udělat představu, v jakých cenách se pohybují nemovitosti ve vámi vybrané lokalitě? V obou těchto případech vám přijde vhod online nástroj od SonarHome, který dokáže stanovit cenu bytu podle zadaných parametrů. Zvládne to za pár minut a kompletně online.

Zajímá vás, kolik stojí 2+kk v centru Prahy? Kolik byste zhruba dostali za váš 1+kk v Brně, kdybyste ho chtěli prodat? Je docela jedno, jakou máte motivaci, online nástroj na https://sonarhome.cz může použít každý úplně zdarma.

Do analýzy se můžete pustit i sami, ale bude zdlouhavá

Jak odborní odhadci stanovují ceny nemovitostí? Mají přístup k databázím, v nichž si najdou podobné domy v dané lokalitě a podle toho řeknou cenu. Přesně tak můžete postupovat i vy. Zamiřte na nějaký portál s nemovitostmi a použijte vyhledávač, abyste si pomocí kritérií vyfiltrovali pouze takové byty, jež jsou podobné tomu vašemu. Najděte si například 10 či 20 podobných, prostudujte inzeráty a hned získáte představu, o kolik peněz je vhodné si říct. Bohužel je tento postup dost zdlouhavý.

Nechte za sebe pracovat počítačový algoritmus

Tuto manuální zdlouhavou práci za vás může udělat počítačový algoritmus. Na SonarHome.cz zadáte údaje o bytě, jehož cena vás zajímá (velikost, patro, typ bytu, celkový počet pater domu atd.), a za pár minut budete znát cenu.

Během těchto pár minut algoritmus projde databázi stovek tisíc bytů, vybere z nich 10, 20 či 30 podobných a podle nich vám stanoví cenu.

Cena je pochopitelně pouze orientační

Cena, kterou dostanete, je orientačního charakteru, neberte ji jako konečnou a 100% závaznou. Všimněte si, že nástroj nijak nezohledňuje vybavení bytu. Je rozdíl, zda je byt nově zrekonstruovaný, nebo starý. Budete mít však aspoň nějaký údaj, od nějž se dá odpíchnout. Navíc ho získáte úplně zdarma, tak proč to nezkusit?

Read more

Local News