Autopůjčovna Praha vyřeší problém, když je zapotřebí mít k dispozici spolehlivý moderní vůz

Share

Ne každý si v dnešní době může dovolit koupit vlastní automobil, pro mnohé z nás je navíc vlastnictví vozidla i celkem zbytečnou záležitostí, protože jej nepotřebují pro každodenní využití. V případě, že pak nastane situace, kdy se auto hodí, je možné zvolit autopůjčovnu. Jednou z osvědčených firem, jejíž služby jsem již několikrát úspěšně vyzkoušel, je autopůjčovna Praha OneTwoGo.

Moje volba? Škoda Rapid 1,4 TDI

Naposledy jsem zvolil vozidlo Škoda Rapid 1,4 TDI, o němž se vedou veskrze kladné reference. Zmíněná autopůjčovna má kromě tohoto vozidla v nabídce ještě další modely od tuzemské automobilky, ale také od několika dalších značek, a to včetně luxusních modelů.

V první řadě je dobré se podívat na samotné vozidlo, které jsem si pronajal. Model Rapid 1,4 TDI je v automatické verzi, což mi jako občasnému řidiči vyhovuje více než manuální řazení. Vzhledem k tomu, že chci mít nízké provozní náklady, dal jsem přednost právě tomuto typu vozidla, protože obsahuje poměrně výkonný, avšak velmi úsporný motor, u něhož je spotřeba paliva při ideálním způsobu jízdy jen kolem 4 litrů na 100 km. V praxi se samozřejmě mnohdy dostanu nad tento limit, ovšem v porovnání s konkurencí v dané třídě jde stále o velmi efektivní řešení.

Přednosti Rapidu

Vozidlo z autopůjčovny jsem potřeboval k obchodní cestě, jež trvala několik dní. Proto jsem si s sebou bral i řadu věcí a oblečení. Kladl jsem tedy důraz na velký zavazadlový prostor. Model Škoda Rapid 1,4 TDI v tomto směru nezklame, kufr má totiž objem více než 500 litrů, navíc je k němu velmi dobrý přístup díky efektně vyřešenému systému zadních dveří.

Rapid není nějakým zvlášť luxusním autem, pro občasné obchodní cesty jde ale o ideální a dostatečně reprezentativní řešení. Stejně tak si však dokážu představit jeho zapůjčení v okamžiku, kdy pojedu s rodinou na letní dovolenou do zahraničí.

Jak to bylo se zapůjčením vozu?

Vozidlo zapůjčila autopůjčovna Praha OneTwoGo, a to za velmi solidních podmínek. Denní pronájem vyjde na 1.400 Kč. Vzhledem k tomu, že jsem si auto pronajal na více dní, vyšla mě denní částka na ještě nižší cenu, takže jsem z tohoto hlediska mohl být maximálně spokojený.

Velkou předností je možnost přistavení vozu na určené místo, takže jsem nemusel jezdit nikam daleko, abych vůz získal. Ocenil jsem rovněž minimum papírování, většina potřebných záležitostí se dala vyřešit už před samotným vypůjčením vozu přes internet, což mi ušetřilo čas a energii. V rámci pronájmu vozidla ze zmíněné autopůjčovny je vždy zaplacené povinné ručení a havarijní pojištění, k tomu dostanete i zelenou kartu, výbava zahrnuje autorádio, mapy a další detaily, díky nimž nemusíte nic řešit, v podstatě stačí jen doplňovat pohonné hmoty.

Read more

Local News