Kvalitní maso si zaslouží také olivový olej té nejvyšší kvality

Share

Kdo by neměl rád steaky? Alespoň jednou za čas, při výjimečných příležitostech, vychutnat si jejich šťavnatou chuť a vůni, které se opravdu jen tak něco nevyrovná. Jde o masové speciality první kategorie, takže byste rozhodně měli použít i další suroviny, jež budou tomuto standardu zcela odpovídat. Slunečnicový nebo řepkový olej? Raději se podívejte po tom olivovém, na němž maso doslova vynikne, a i vy budete mít jistotu, že jste pro své zdraví udělali to nejlepší. Zkrátka když tuky, tak opravdu kvalitní!

Vynikající hovězí prověří pánev s trochou oleje

Není radno je příliš kořenit, protože steak vyžaduje typickou chuť masa – sůl a pepř, případně pár bylinek (samozřejmě jen a pouze v čerstvém stavu) – to bude tak akorát! Po vyjmutí z lednice nechejte maso zahřát na pokojovou teplotu, doporučuje se zhruba hodinu počkat, než je vložíte na pánev nebo gril. A především pak nezapomeňte zvolit vhodný extra panenský olivový olej, druhá jakost ze supermarketu v akci nebude to pravé! Chiavalon Atilio, olej určený speciálně pro přípravu masa a především steaků, je již členem jiné kategorie, tzv. prémiových olivových olejů. V jižních zemích Evropy je velmi oblíbený a vyjímá se i v německých nebo rakouských domácnostech, kde je kvalita na prvním místě. Máte proto záruku, že tento olej vonící po čekance a mátěf bude tím pravým pro steak (nejen ten hovězí, samozřejmě, i když ten je ze všech nejlepší).

Dejte šanci špičkovému olivovému oleji Chiavalon, jenž pro vás zraje v podobě oliv přímo v istrijských hájích, kam slunce chodí celý den nejen během léta. K mání je pět různých provedení, stačí jen sáhnout po takové, která vám bude nejbližší. Pokud milujete steaky, je volba celkem jasná, protože Chiavalon Atilio je vyladěn pro tento pokrm. Pokud dáváte přednost spíše rizotům, těstovinám, zeleninovým salátům a různým dalším lehčím jídlům, vyzkoušejte třeba Chiavalon Ex Albis. Zbývá už dodat jediné – nechte si chutnat! S prémiovým olivovým olejem objevíte nový svět chutí a vůní.

Read more

Local News