Tipy jak vybrat správnou obývací stěnu

Share

Pryč už jsou naštěstí doby, kdy zpravidla nevzhledná obývací stěna majestátně okupovala celou šíři pokoje. Celá místnost působila tíživým dojmem, protože rozložitá sedací souprava a strakatý nevkusný koberec obývací pokoj rozhodně neodlehčily.

Vzdušnost na prvním místě

Pokud si chcete v místnosti zachovat dostatek prostoru a zároveň dosáhnout efektu vzdušnosti, pak by ve vašem bytě neměla chybět bílá obývací stěna. Nejlepším řešením je umístit ji na delší stranu obývacího pokoje tak, aby z každé strany zůstalo volné místo. Dále ji zbytečně na viditelných plochách nevyplňujte knihami, dekorativními a upomínkovými předměty.

Sladěný styl

Obýváková stěna by měla odpovídat celkovému designu pokoje. Pokud upřednostňujete moderní styl s minimalistickým nábytkem, tak si rozhodně nevyberete stěnu rustikální. Spousta prodejců v současné době nabízí kompletní sestavy – stěnu, konferenční stolek, skříňky. Budete mít jistotu, že vám bude ladit každý detail.

Materiál určuje cenu

Levné obývací stěny jsou nejčastěji vyrobeny z lamina, což je dřevotříska potažená speciálním papírem. Následují foliované MDF desky, které dokážou skvěle imitovat nejrůznější materiály. Finančně nákladnějšími materiály jsou pak dýha a masiv. Ideální volbou je tedy pořídit si obývací stěnu z kvalitního materiálu a v nadčasovém designu, aby se vám během pár let neokoukala.

Které dezény jsou in?

Pokud přeci jen dáváte přednost módním trendům a svůj obývací pokoj chcete mít laděný podle nejaktuálnějších novinek v oblasti nábytku, pak sáhnete po dekoru dub sonoma. V pořadí další oblíbené dezény jsou olše, švestka a ořech. Milovníci výstředního stylu se nezaleknou výrazných barev a lesklých ploch. V jejich obývacím pokoji naleznete fialový, zelený nebo šedý tón vkusně doplněný tapetou a kovovými prvky.

Read more

Local News