Kontrolujete autobaterii před zimou?

Share

Aspoň jednou si to zažil každý řidič. Nasednete do vymrzlého auta, chcete nastartovat a motor sotva škytne. Na vině je s největší pravděpodobností autobaterie. Proto je důležité ji před zimou dobít a zkontrolovat, i když máte dobré povědomí o jejím stáří. Jestli se teď radujete, že jako majitele nového vozu se vás to už netýká, tak rychle zpátky na zem. V nových vozech je baterie daleko víc namáhána. Životnost baterie dále snižují časté startování, krátké trasy a samozřejmě nízké teploty. Šetřete svůj čas i peníze a věnujte trochu víc pozornosti autobaterii před i během zimy.

Standardní nebo bezúdržbová baterie?

Vždy vybírejte autobaterie podle typu auta. Další rozlišení baterií se týká údržby. Jak všichni jistě víte, životnost a stav standardních olověných baterií podpoříme doléváním destilované vody. Gelové bezúdržbové autobaterie se hodí víc do nových vozidel. Hladinu elektrolytu u nich sice nezkontrolujete, ale aspoň nemusíte dolévat vodu. Navíc jsou daleko výkonnější a mají delší životnost. Jejich mínusem může být nevratná reakce na hluboké vybití.

Kvalitní autobaterie Sznajder

Mezi osvědčené výrobce baterií patří společnost Sznajder. Baterie této značky disponují hned několika výhodami, navíc společnost vyrábí několik různých typů, které jsou vhodné pro většinu automobilů. Vysoký startovací proud vám umožní nastartovat váš motor i při velmi nízkých teplotách. Uzpůsobení baterie a zvýšený počet desek minimalizují ztrátu proudu. Pro osobní automobily je vyráběná speciální řada SILVER. Tyto baterie jsou bezúdržbové a mají mnoho ochranných prvků proti vznícení, korozi a kolísaní teploty. Nejlépe ji využijete v moderních vozech s větší spotřebou elektrické energie. Autobaterie Sznajder se vyznačují vyšším výkonem i životností. A to vše díky jejich inovační technologii a konstrukci.

Read more

Local News