Vykročit z pohodlí aneb život v zahraničí

Share

Spousta lidí v dnešní době mluví o tom, že by rádi žili (alespoň na čas) v nějaké cizí zemi. Až se skoro zdá, jakoby šlo o nějakou novou módu. Trend zde jistě je, nicméně většina lidí o tom mluví spíše jako o nějaké fantazii. Jako o něčem, co se s nejvyšší pravděpodobností stejně nikdy neuskuteční.

A proč by vlastně neměla?

Nebudeme si nic nalhávat, ve většině případů se jedná pouze o lenost něco nového podniknout, možná až strach vykročit ze své zóny pohodlí.

Proč se lidé bojí podniknout takové dobrodružství, které by mohlo navždy změnit jejich život? Zkusit si na čas bydlet a žít v zahraničí, například v Anglii, může být nesmírně obohacující zkušeností. Potkat nové lidi, naučit se cizímu jazyku, zažít spoustu nových, neotřelých zážitků..

Lidé do něčeho takového nejdou, protože jakmile se objeví sebemenší problém, okamžitě se vzdají. A to není záležitost pouze bydlení v zahraničí, jedná se o obecný problém. Člověk nemůže ničeho dosáhnout, aniž by překonal překážky. Ano, je jistě pravda, že přestěhovat se do zahraničí je velký krok a obnáší nepříjemnosti, ale ono to za to stojí.

Když se trochu snažíte, lze nalézt i poměrně levné ubytování. Ať už na komunitních stránkách typu CouchSurfing nebo HomeAway, nebo přes nějakou agenturu.

Zvlášť s druhou možností pak většinou získáte poměrně rychle i práci, což vám celou situaci velice ulehčí.. Letenky také nemusí být drahé. Zvlášť, když je dnes k dispozici tolik srovnávačů cen. A pokud jde o věci, které potřebujete sebou, i to lidé často přeceňují. Když si vezmete vážně jen to nejdůležitější, tak stejně zjistíte, že ostatní věci byste pravděpodobně vezli úplně zbytečně. A konec konců na místě se dá vše koupit.

Celé je to jen otázkou odvahy.

Sebrat trochu kuráže a udělat něco se svým životem. Myslíte, že byste něco takového dokázali? Pokud ne, zamyslete se. Budete jednou, až zavzpomínáte na minulost, spokojeni s tím, jak jste se rozhodli?

Read more

Local News