Věznice, ve kterých byste nejraději spáchali sebevraždu

Share

Uvězněný na několik desítek let, mnohdy i na doživotí v podmínkách, ve kterých lidská bytost, ať už provedla cokoliv, prostě nemůže vydržet. Takto se cítí někteří vězni z nejhorších věznic světa. Žádná televize, knihy ani internet. Jídlo v malém množství párkrát denně…

5. Vladimír (Rusko)

Věznice Vladimír (nesoucí také název krvavé pěst) byla založena Kateřinou Velikou a v nynější době se ve věznici nachází kolem 12 000 vězňů. Praktikuje se zde systém – silnější přežije. Do cel pro 2 vězně je často nasoukáno až 4 násobek a není výjimkou, že více jak polovina nepřežije následující noc. V některých celách není k dispozici toaleta či umyvadlo. Umývat se vězni mohou jen jednou týdně, nebo ob týden. V zimě umírá až 5% vězňů zimou jelikož v celách ani v chodbách není topení. Drogy jsou zde na každodenním pořádku, jehly se zde vyrábějí například z propisky a rozšířeny jsou zde také choroby jako HIV či žloutenka. Přes 10% vězňů se ročně pokusí o sebevraždu, ovšem jen 2% pokusů proběhnou úspěšně.

4. Bang Twang (Thajsko)

80% trestanců, kteří se nacházejí v této věznici bylo odsouzeno na více než 30 let. V hojném množství se tu vyskytuji mafiáni, drogový dealeři a nájemní vrazi. Vězni musí při nástupu strávit první tři měsíce s ocelovými obručemi na nohou. Často se zde vyskytují nakažlivé nemoci jako malárie, tuberkulóza či HIV. Jisté vysvobození od hnusného jídla a špatné hygieny zde ale existuje. Stačí nemít hluboko do kapsy a strážným podstrčit tučnou obálku.

3. Carandiru (Brazílie)

Legendární Brazilská věznice Carandiru fungovala v letech 1956 až 2002. Kapacita byla přes 9 000 trestanců. Zdejší podmínky byli možná nejhorší vůbec. Vězni se koupali jednou měsíčně a jedli pouze obden. Největší hrozbou byl pro vězně virus HIV. Když byla věznice v roce 2003 zavírána, zjistilo se, že je nakažena téměř polovina z celkového počtu vězňů. Přitom při nástupu byli všichni zdraví!

2. Trisam (Čína)

Život v Trisamu není vůbec lehký. Odsouzení trestanci pracují den co den na plantážích za nepříznivých podmínek 12 hodin v kuse. Volno mají pouze jednou za čtrnáct dní. Uvnitř tohoto zařízení najdeme kromě dospělých lidí také děti. Je jich zde víc než 60. Zabíjení je zde na každodenním pořádku. Hlavní specialitou jsou elektrošoky, které ordinují zejména ženám, často zde také dochází k brutálnímu znásilňování žen.  Ženy jsou dokonce nuceni provozovat sex s prasaty a psy. Ročně zde umírá přes 200 vězňů na následky bití a týrání.

1. The United States Penitentiary Administrative Maximum ve Florence (USA)

Zkráceně ADX – toto vězení je jakousi náhradou legendárního Alcatrazu a umísťují se sem ty nejhorší a nejbrutálnější vězni z USA. 90% trestanců je zde na doživotí. V současné době zde žije přes 500 vězňů. Návštěvy jsou zakázané a vězni se z cely dostanou maximálně jednou denně na hodinku. Všechny místnosti jsou jen betonové včetně postelí. Cely jsou tak izolované, že je v nich slyšet i mírný šumot, vězni jsou tak vystavovány maximální psychické zátěži. Sebevražda je zde navíc prakticky nemožná…

Read more

Local News