Treasure Hunt: hon za poklady, který zocelí každý tým

Share

Indiana Jones, Flynn Carsen nebo třeba Lara Croft, tak tihle všichni už si užili své. Stačí vzpomenout na jejich dobrodružné výpravy, dechberoucí objevy a klidně i milostná vzplanutí, proč ne. Iluze filmového plátna? Možná. Ale proč nezažít něco podobného, když tu existuje možnost. Říká se jí Treasure Hunt a doslova uchvátila svět.

A o co vlastně jde? O nic menšího než opravdové hledání pokladů. Tým dvou, tří a více lidí se snaží získat v určitém prostředí, často v historických částech měst, co nejvíce porůznu ukrytých indicií či pokladů. Díky nim pak například odpovídají na předem zadané otázky.

Treasure-Hunt-Brno-Praha-Teambuilding-10Objevujte týmového ducha

Nic složitého, mohlo by se zdát. Ovšem pokud proti vám zrovna nestojí tři další silné a krvelačné týmy, které vám v boji o prvenství nedarují zhola nic. Na počátku proto není od věci zvolit tu nejefektivnější a nejprotřelejší strategii, která všechny snahy protivníků nadobro pohřbí. Kromě inteligence nesmí chybět vytrvalost, houževnatost a týmový duch.

I pro tohle všechno je Treasure Hunt oblíbenou volbou pro firemní akce. A není divu, nejenže si kolegové neotřelým způsobem rozšíří znalosti a vědomosti o konkrétním městě nebo místě, kde lov pokladů proběhne, ale také prohloubí své schopnosti týmové spolupráce, orientace na neznámých místech a k tomu třeba i kreativitu řešení problémů pod časovým tlakem.

Lovecký rekord

Ale abychom něco neopomenuli, musíme se vrátit na začátek. Tresure Hunt není samozřejmě jen jeden. Existuje několik typů, ať už jde o geocaching s použitím GPS navigace, letterboxing kombinující hledání pokladu s turistikou, anebo stále oblíbenější online Treasure Hunt s použitím tabletu. Týmy se tak mohou v reálném čase kontrolovat nebo fotit průběh lovu.

A pokud se vrátíme ještě o pár let nazpět, konkrétně do roku 1956, můžeme narazit na komika Jana Murrayho, jehož televizní soutěž Treasure Hunt rozjela loveckou horečku také u samotných diváků. Dodnes ji nedokázali vyléčit. Své o tom ví 466 účastníků největšího lovu v historii. V roce 2012 se tím pod londýnskou oblohou zapsali do Guinessovy knihy rekordů. V ČR si Tresure Hunt můžete vyzkoušet v Praze, Brně a dalších městech.

Treasure-Hunt-Brno-Praha-Teambuilding-0

Read more

Local News