Samsung Galasy S3 vs. iPhone 5

Share

Dva nejprodávanější a podle mnohých dva nejlepší mobily současnosti. Jihokorejská vlajková loď Samsung Galaxy SIII proti modle USA novému iPhone 5. Kdo v tomto testu dvou velikánů uspěl? To si povíme v následujícím testu, kde oba modely srovnáme.

Displej

V oblasti displeje a rozlišení se mírně do vedení dostává Samsung, který uživatelům nabídne kapacitní Super AMOLED o rozlišení 720 x 1280 na rozdíl od iPhone 5, který nabídne „pouze“ kapacitní IPS LCD o rozlišení 640 x 1136.

Rozměry

Samsung je ve všech ohledech větší, což nemusí vyhovovat každému. Je o 13 mm delší, o 12mm širší a o 1 mm silnější.

Výkon

Výkon je jedna z nejdiskutovanějších atribut u obou smartphonů, zatímco Samsung nabídne čtyř jádrový procesor Cortex-A9 taktovaný na 1400 [MHz], tak iPhone sice “pouze” dvoujádro Cortex-A15 taktované na 1200 [MHz] ovšem Cortex-A15 běží na zcela nové technologii a měl by čtyřjádro Samsungu dokonce překonat. Ve srovnávacích testech na tom byly oba telefony podobně (mírně navrch měl Samsung, ovšem v odezvě zase iPhone).

Paměť

Co se týče uživatelské paměti, tak zde jasně vítězí Samsung, který nabídne nejen 16 GB interní paměti, ale také možnost přidávání SD karet o nejrůznějších velikostech, zatímco možnost přidání vlastní SD karty u iPhone chybí.

Fotoaparát

Naprosto srovnatelný 8Mpix fotoaparát s rozlišením 3264 x 2448 a full hd videem. Jediná nevýhoda Samsungu je v tom, že zde chybí hardwarové tlačítko spouště.

Výbava

U iPhone na rozdíl od Samsungu chybí HDMI, NFC a FM přijímač, takže mírné mínus pro iPhone.

Software

Tady záleží čistě na samotném jedinci, zda preferuje nejnovější android u Samsungu, nebo iOS 6.0 u iPhone.

Výsledek

Dle mého názoru jsou oba telefony dosti vyrovnané. U iPhone 5 mi chybí možnost přidání paměťové karty, HDMI a FM přijímač. U Samsungu mi zase chybí mechanické tlačítko pro spoušť fotoaparátu a někomu mohou vadit obrovské rozměry. Výkonově a kvalitou displeje jsou oba telefony téměř na stejně vlně.  Je těžké srovnávat 2 produkty odlišných výrobců, kteří si razí úplně jinou cestičku. U mě vzhledem k ceně mírně vítězí Samsung, ale někdo to může cítit jinak.

Read more

Local News