Ranní erekci nemají pouze muži

Share

Každá žena určitě dobře ví, jak vypadá většina mužů po ránu. Tím máme na mysli tu nepřehlédnutelnou tyčící se věc v jeho rozkroku. Řeč je o ranní erekci u mužů, a věřte nebo ne i u žen.

Mohou za to erotické sny?

Každý muž, alespoň pokud je zdravý, prožívá několikrát během noci a především v ranních hodinách poměrně silnou erekci. Mnozí si jistě myslí, že jde pouze o nějaký erotický sen, který se odehrává při spaní. Ovšem to by se mu musel zdát snad každý den což je, řekněme si to na rovinu, nepravděpodobné.

Během nočního spánku totiž dochází několikrát, zpravidla pětkrát, ke kratším obdobím, kdy se organismus zčásti aktivizuje. Uvádějí se jako fáze REM, podle anglické zkratky označující rychlé oční pohyby. Jde o krátký úsek spánku, kdy se nám oči pod víčky pohybují a kdy prožíváme sny. Současně je to stav, kdy je spánek lehký a proto se z něj snadno vzbudíme. Pokud se v této fázi probudí muž, obvykle má ztopořený penis. Ranní fáze REM obvykle trvá 15 až 20 minut a je dosti pravděpodobné, že se muž v této fázi probudí s erekcí. Teorií co způsobuje bezesné topoření penisu bylo víc, ale nejčastější názor odhaloval, že za vším stojí plný močový měchýř. Vědci však tuto tezi vyvrátili. Ve skutečnosti jde o fyziologický pochod. Tudíž s obsahem snů zpravidla ranní erekce nijak nesouvisí.

I ženy mají po ránu erekci!

Pro někoho bude šokující informací to, že ranní erekci prožívají kromě mužů také ženy. Ty jsou zvyklé, že když ráno sáhnou pod peřinu svého manžela, je to většinou najisto. Ale ony samy, aniž by to věděly, prožívají vlastně úplně totéž. Ženské ranní erekce se mohou projevit v několika podobách. Některé ženy mají po ránu naběhlé poštěváčky a kromě toho mohou cítit i teplo, nebo jemné brnění v oblasti stydkých pysků. Dále pak mravenčení v pochvě, citelně naběhlé pysky nebo teplo a prokrvenost ve vnějších částech pohlaví. V každém případě to navenek nevidíme, alespoň ne na první pohled.

Jak se zachovat?

V tradiční čínské medicíně je ranní erekce velmi důležitým faktorem, který nás ovlivňuje po celý nacházející den. Rozhodně se nedoporučuje, abychom po ránu mužské ztopoření penisu nebo ženskou erekci ,,znehodnotili“ něčím tak banálním jako je obyčejný orgasmus. Nejlepší způsob, jak s ní naložit, je tedy otevřít oči, pořádně (ale opravdu pořádně) se protáhnout a nechat volně proudit energii do všech koutů našeho těla.

Read more

Local News