Příčiny problémů s erekcí a jak je léčit

Share

Problémy s erekcí bývají u mužů poměrně časté. Jde o velice citlivé téma, za které se mnoho mužů často stydí. Bohužel tento problém na sebe nabaluje postupně další nepříjemnosti, zejména tedy psychické potíže, neplodnost až po rozchod s partnerkou.

Lékařská definice zní takto, jde o neschopnost dosažení a udržení erekce, která vede k provedení sexuálního styku. Lékaři tento problém nazývají jako erektilní dysfunkci. K té dochází již v případě, že každý třetí pokus o pohlavní styk není úspěšný.

Pokud však muž včas navštíví lékaře, je možné tuto poruchu léčit.

Jaké jsou příčiny problémů s erekcí

Nejprve se zkusme zaměřit na to, proč k poruchám erekce vůbec dochází. Samozřejmě přesnou odpověď vám nikdo nedá. Lékaři však poukazují na to, že žijeme v hektické době. Vysoké pracovní nasazení, málo spánku a odpočinku, to vše působí na erekci velice negativně.

Velmi významný vliv na erekci má životní styl. Ačkoliv to působí jako otřepaná fráze, je to tak. Stres v malém množství postihne čas od času každého. Ovšem pokud žijete ve stresu trvale, může to mít vliv také na potíže s erekcí a neplodností. Velmi rizikové faktory jsou nadváha a nezdravý jídelníček.

Pokud budete aktivně sportovat a stravovat se přiměřeně, udržíte si tím nejen pěknou postavu, ale také aktivní sexuální život. Nejlepší prevencí je aktivní sport, který budete provozovat alespoň 5 krát týdně.

Obecně nadváha vystavuje člověka mnoha různým zdravotním obtížím, jako je například cukrovka či srdeční onemocnění. V důsledku toho může dojít k poruchám erekce. Prvním krokem k nápravě by mělo být snížení váhy pomocí změny ve stravování a zařazení pohybu do svého každodenního života.

Andropauza, aneb mužská menopauza

Stejně jako ženy, tak i muži mohou mít hormonální problémy. Odborně se tomu říká andropauza. Jde o soubor příznaků, které jsou způsobeny poklesem tvorby mužských pohlavních hormonů. Většinou k tomu dochází v pokročilém věku, tedy u mužů starších 50 let. Na rozdíl od žen však produkce hormonů neustává úplně, ale jen se snižuje. Právě v důsledku toho může dojít také k problémům s potencí.

Jak řešit problémy s erekcí

Nejvhodnějším řešením je návštěva lékaře, nejlépe androloga, který vám provede potřebná vyšetření a poradí léčbu. Pomoci mohou také různě volně prodejné doplňky, které mají často velmi dobré účinky.

Například přírodní preparát E-REX 24 je ideální doplněk stravy, který pomáhá při oslabené či nedostatečné sexuální schopnosti, ale také pokud trpíte předčasnou ejakulací. Tento přípravek je velice vhodný, neboť nemá žádné kontraindikace a je k dostání bez lékařského předpisu.

Jak probíhá léčba?

U vážnějších poruch však podpůrné přípravky nestačí. Existuje mnoho způsobů, jak tyto problémy léčit. Nejčastějším řešením je konzervativní léčba, která probíhá pomocí tablet či injekcí. Nemáme nyní na mysli volně prodejné vitamíny, ale léčiva, která se vážou na lékařský předpis.

Další možností je aplikace takzvanou vazoaktivní látky, tato látka se podává formou injekcí do topořivých těles penisu. Mnoho mužů tento způsob odrazuje díky tomu, že jde o velice komplikovaný a nepříjemný způsob.

Pokud máte problémy s erekcí, vyzkoušejte také účinné cviky na erekci.

Read more

Local News