Mazec! Auto, které se řídí SAMO! Sedli byste si do Tesla S?

Share

Abyste potkali auto značky Tesla S, museli byste mít hodně velké štěstí. Nejde o nijak profláklé vozy, ale technologicky jsou o celé světelné roky vepředu. Pohání je elektřina a dokonce se řídí sama!

Mazec! Auto, které  se řídí SAMO! 

Vážně, tenhle vyspělí čtyřkolový mazlík dokáže jezdit automaticky. Vlastně je to podobné, jako když vám do chytrého telefonu přijdou aktualizace a s nimi i nové super funkce. Tesla S dostala zcela nový software (Tesla Versoin 7.0) s vychytanou funkcí autopilota. Už začínáte věřit, že auto vážně jezdí samo?

Tesla model S se spoléhá na obrazy z kamer, utlrazvuková čidla, GPS a radary.  

Funkce autopilota není jen o tom, že umí v případě potřeby zabrzdit, to dnes umí kdejaké auto. Tesla mění jízdní pruhy, umí se vyhnout srážce, najde volné parkovací místo a zaparkuje do něj. Jediné, s čím si zatím neumí poradit jsou semafory, na kterých nedokáže rozpoznat červenou.

TIP: Tesla půjčovna

Tesla S je ideální automobil na dlouhé cestování na dálnici. Na rozdíl od konkurenčních vozů, Tesla nepotřebuje, abyste jí drželi ruce na volantu, můžete si číst noviny, viset na FB nebo si pročítat to nejnovější na Menworld.cz

Taková pojízdná laboratoř

Celý model S je doslova prošpikován nejrůznějšími senzory a elektronikou. přece jen musí zvládnout sníh, déšť, ultrazvuková čidla rozpoznají malé objekty (děti, psi apod.), které se můžou objevit na silnici.

No, zřejmě to vážně funguje! Auto v protisměru se rozhodlo zkřížit Tesle cestu, autopilot to bez obtíží ubrzdil.

Read more

Local News