Matt LeBlanc – Pro roli Joeyo si šel s 11 dolary v kapse

Share

Matt LeBlanc se stal slavným hercem po získání role v kultovním americkém sitcomu Friends (Přátelé). Před několika dny oslavil už své 48. narozeniny (25.7.2015). Jaký byl vlastně jeho život před tím, než svou osudovou roli dostal?

O tom, že role tak trochu pomalu myslícího Joeyo vynesla asi pěkné peníze nelze pochybovat, ale věděli jste, že Matt na konkurz Přátel dorazil s pouhými 11 dolary v kapse a za svou první výplatu si koupil teplé jídlo?

Bída po boku velkých jmen

V 80. letech byl Matt k vidění především v reklamách na džíny Levi’s, Coca-Colu nebo Kečup (od té doby byl známý jako ten kluk z reklamy na kečup).

Na účet si také připsal malé role v televizních show a seriálech, které však nebyly nikterak úspěšné a po prvních sériích skončily. Za zmínku pak stojí několik účastí v hudebních klipech od Jon Bon Joviho nebo Alanis Morissette, s níž se dokonce blíže spřátelil.

Zajímavé je, že vždy ztvárňoval postavy italského původu (jiné to nebylo ani v Přátelích), přitom má předky z Nizozemska, Francie, Irska nebo Anglie.

Konečně velká role, kterou už nic nepředčilo

Psal se rok 1994 a Matt se přihlásil na casting role Joeyho Tribbiani. V kapse měl posledních 11 dolarů, protože v té době nemohl sehnat žádnou práci. Po získání osudové role si za svůj první šek koupil teplé jídlo. Dále už se o slávu a peníze příliš starat nemusel, seriál, který se vysílal po dlouhých 10 let od 22. září 1994 do 6. května 2004) mu zajistil pohodlný život. Po skončení Přátel přišla navazující televizní show Joey, která se však s velkým ohlasem od diváků nesetkala.

Později se ještě objevil v několika filmech, osudovou roli však zatím nic nepředčilo a troufneme si říci, že už se to asi nezmění. 

Top 5 zajímavostí o Mattovi

– Na začátku své herecké kariéry se objevil jako přítel “Melounka“ Kelly Bundové (sitcom Ženatý se závazky).

– Zatímco na castingu přátel měl 11 dolarů v kapse, na konci poslední epizody bral přes milión dolarů za epizodu.

– Jeho balící hláška v Přátelích: “Tak jak to de?“ se zapsala do dějin.

– Po skončení Friends jako jediný dostal nabídku natáčet další sitcom Joey – sledovanost však rychle klesala. Dle autorů Přátel (kteří se odmítli podílet na scénáři) to bylo dané nepochopením postavy Joeyo.

Matt LeBlanc nemá dobrý vztah se svým otcem, který už několikrát prodal článek o něm do médií.

Read more

Local News