Kinect fitness – lepší než posilovna?

Share

Už Vás nudí neustálá návštěva posiloven a nikdy nekončící utrácení peněz za měsíční permice? Nevěšte hlavu a zkuste změnu!

Kinect

Pro ty z Vás, kteří neví, co je Kinect, si uvedeme takovou obecnou definici:

Kinect pro konzoli Xbox 360 přináší do světa her a zábavy nový a naprosto jedinečný způsob ovládání, při němž již nepotřebujete žádný ovladač.

Zkrátka a dobře Kinect pomocí senzoru a konzole Xbox 360 snímá Vaše pohyby a ty v přesné podobě přenáší do virtuální podoby, která se Vám promítne přímo na televizi.

Zatímco dříve se hraní videoher potýkalo s rozšířeným stereotypem, a sice že díky nim jsou děti stále více obézní a navíc odvádějí pozornost hráčů od sportu a pohybu. Velká změna ovšem nastala po příchodu systémů snímající pohyb– tedy výše zmíněným Kinectem.

Fitness Shape Evolved 2012

Pokud si stále pokládáte otázku, co to má dělat s posilováním odpověď je jednoduchá. Existuje totiž hra, která pomocí hologramu snímá Váš přesný obraz a ten kopíruje do televize. Vy pomocí instruktáží cvičíte nejrůznější cviky a hra vyhodnocuje, zda cvičíte dobře či špatně.

Navíc Vám hra ukazuje kolik jste spálili kalorií, kolika bodů jste v dané kompetici dosáhli apod. Cvičit samozřejmě můžete i ve více hráčích, a tak překonávat svoje výsledky.

V této hře jde především o aktivní a zdravý pohyb, u kterého se pěkně zapotíte. Na hráče samotného je připraveno mnoho módů, z nichž si každý vybere. Nabízí se zde například programy na spalování tuků, rýsování jednotlivých partií těla, nabírání svalové hmoty, švihadlo nebo komplexní cvičení s osobním virtuálním trenérem.

Několik úrovní

V každé kategorii je hned několik stupňů obtížnosti od nejméně náročných, které jsou vhodné pro zahřátí nebo začátečníky, až po nejobtížnější, kde se spalují kalorie ve velkém. Disciplíny jsou vtipně a zábavně vymyšleny, stereotyp se pro to jen tak nedostaví.

Read more

Local News