Jak na vztah na dálku

Share

Vztah na dálku spousta lidí vnímá jako nesmyslný a nefunkční vztah. Pravdou však je, že některým partnerům tento způsob vyhovuje.  Tím největším faktorem při výběru této volby je práce.

Z historického hlediska si muž vybral zaměstnání a žena se zkrátka přizpůsobila, bylo to hlavně dáno tím, že muži pobírali znatelně větší mzdy. Dnes tomu tak však není a každý z partnerů má možnost vybrat si zaměstnání podle sebe. To často způsobuje to, že jsou od sebe lidé vzdáleni velkými vzdálenostmi.  Vzniká tak řada problémů.

Lidé se postupem času mohou odcizit, můžou vznikat nesmyslné hádky po telefonu a také může dojít k tomu nejhoršímu – Potkat někoho jiného, se kterým se cítí dobře a je blízko.

Udržet si tedy tento vztah je opravdu těžké, ale není to nemožné.

Dnešní svět navíc umožňuje veškerou techniku, k tomu být v kontaktu. Nemusíme se spoléhat jenom na telefony, ale můžeme využívat skype s kamerou a jiné technologie, které nám dokážou vnutit pocit, že je opravdu náš partner přítomen a stojí naproti nám. Jedním z pravidel je tedy být v kontaktu.

Další nezbytností jsou fotografie. Není tím myšleno to, že svého partnera budete mít vylepeného v každé místnosti svého bytu a v práci vám bude stát na stole tucet rámečků. Samozřejmě není to nic špatného, ale stačí, když si fotografii necháte na ploše mobilu nebo počítače. Tím pádem máte svého partnera stále na očích.

Důležité také je, abyste svému okolí dali vědět, že jste zadaní. Věrnost je důležitá, stačí jeden přešlap a může to skončit občasnými schůzkami a nakonec rozchodem. Buďme upřímní, stává se to často. Snažte se tomu tedy vyhnout.

Vaše domluvené schůzky se snažte nerušit. Uděláte to kvůli nějaké oslavě jednou a začne se to častěji opakovat. Nakonec by to mohlo dopadnout tak, že se uvidíte jednou či dvakrát do měsíce a z těšení ze setkání se stane povinnost. Dávejte tedy Vaše schůzky na první místo.

Také sex po telefonu je prospěšný. Spousta žen se tomuhle vyhýbá, má pocit, že je to něco nevhodného a neslušného.  Avšak je to důležitou součástí vztahu na dálku. Hlavně pro muže je tato takzvaná „náhražka sexu“ důležitá. Člověk by měl tedy předsudky hodit za hlavu a jít do toho. Dva týdny bez sexu by pro některé mohlo být příčinou problémů.

Nejdůležitější je, určit si, jak dlouho jsme schopni tento vztah na dálku akceptovat. Je nutné zvážit, kdy (a jestli vůbec) založit rodinu, kam se dohromady přestěhovat, aby to bylo výhodné pro oba. Dlouho dobé vztahy jsou reálné spíše na začátku vztah (například po dvou letech) a také v pozdějším věku (kdy jsou děti odrostlé a lidé už nemají tolik společných povinností).

Read more

Local News