Florbal, levnější a možná zábavnější verze hokeje

Share

I přesto, že je florbal levnější alternativou hokeje, nemusí být o nic nudnější. Sport vznikl v 70. letech 20. století ve Švédsku a od té doby nabral několik různých směrů a názvů, které sjednotila až v roce 1986 Mezinárodní florbalová federace.

Florbal tradičně nedosahuje takové návštěvnosti a tudíž popularity jako například fotbal nebo hokej, nicméně se v něm pohybuje spousta dobrých hráčů. Rekord návštěvnosti tvoří utkání ve Stockholmu v roce 1996, kdy se do haly Globen vešlo 15 106 diváků.

Švédsko v dnešní době udává směr vývoje florbalu, v této zemi je totiž sport nejrozšířenější (má největší počet registrovaných hráčů). V České republice florbal není vůbec pozadu, hned po Finech je třetí v počtu registrovaných hráčů.

V čem je florbal tak jedinečný

Florbal je často označován jako sport budoucnosti. Proč? Jděte se někdy podívat na florbalové utkání, zjistíte, že je to naprosto jednoduchý a dostupný sport. Stačí vám skromné florbalové vybavení hokejka, děrovaný plastový míček a několik kamarádů.

Krása je v jeho dynamičnosti, míček se dostane, stejně jako v hokeji, z jedné strany hřiště na druhou v krátkém okamžiku, není to jako u fotbalu, kdy musíte takticky bránit, hra je celkově pomalá a vstřelí se málo gólů. Ve florbale není výjimkou dvojciferné skóre a krásné freestylové kousky nadaných hráčů.

Jak si vybrat správnou hokejku?

1.Zahnutí čepele

Snad nejdůležitější věcí je zahnutí čepele. Jak přijdete na to, které je pro vás to správné? Vezměte si jakoukoliv hokejku a pokuste se odehrát míček. Jak jste se k němu postavili? Jakou ruku máte dole? Podle toho volte správné zahnutí.

2.Délka

Pokud máte příliš krátkou hokejku, máte příliš malý dosah a hrozí poranění zad. Příliš dlouhá hokejka zase zpomaluje práci s míčkem, na druhou stranu máte delší dosah. Obecně by měla florbalová hůl být po pupík.

Veškeré vybavení můžete nakoupit v tomto florbal shopu.

Read more

Local News