Chcete podnikat? Ušetřete si práci se zakládáním společnosti

Share

Slovo dalo slovo a vy jste se rozhodli, že se pustíte do neznámých vod podnikání? Nevíte, jak začít? Jak se zakládá společnost a co je s tím spojené? Ušetřete si starosti a kupte si již připravenou společnost – tzv. ready-made.

Začátek vašeho podnikání může být s již vytvořenou společností snazší. Je přece skvělé přijít k hotovému a soustředit se rovnou na svůj byznys!

Abyste se mohli stát podnikateli, je třeba vytvořit nebo koupit společnost. Možností je hned několik, ale jen jedna cesta je zcela bez práce a starostí, řeč je o koupi společnosti vytvořené na klíč.

Co to vlastně ready-made znamená?

Ready-mady společnosti jsou firmy, jenž vznikly běžným způsobem, dle platných zákonů ČR, a to za účelem prodeje a následného převedení na nového majitele. Společnosti vytvořené na klíč splňují všechny požadavky, mají identifikační čísla a rovněž i zaplacený základní kapitál. Než se společnost prodá, není s ní žádným způsobem nakládáno, což znamená žádné závazky nebo pohledávky.

Společnost na klíč má své IČ, je zapsána v obchodním rejstříku, a také je vyřízená registrace daně z příjmů právnických osob.

Jaké jsou výhody tohoto řešení?

Žádné počáteční zdržení vašeho byznysu, podnikat můžete ihned. Rychlé zahájení podnikatelské činnosti je výhoda, díky níž můžete svůj značku rychleji vybudovat, rychleji uvést na trh a rychleji tak přijít k prvním zákazníkům, tedy i zisku. Jednat pod jménem společnosti lze ihned po koupi a jmenování statutárního orgánu.

Převod firmy je uskutečněn podepsáním smlouvy o převodu obchodního podílu – není nutné čekat na přepsání v obchodním rejstříku. 

Základní kapitál již netřeba vkládat. Za významné plus lze označit také již vložený základní kapitál. Kapitál je vložený prodejcem společností na klíč, ten jej při prodeji vybere “do pokladny“ a pak ho mimo společnost vybere. Nový majitel následně papírově potvrdí převzetí peněz v pokladně, které tam však ve skutečnosti nejsou.

zakladani-společnosti

Žádná administrativa, žádné starosti, žádný ztracený čas. Dobří prodejci, kteří zajišťují založení s.r.o., nabízí svým klientům rychlý rozjezd podnikání bez počátečního stresování se s byrokracií.

Výzkumy ukazují, že založení nové firmy trvá v ČR skoro měsíc, přesně 20 dní! 

Read more

Local News