Cestování po Indii? Nejlépe podle srdce!

Share

Indie je hned vedle Himalájí a Japonska jednou z nejzajímavějších destinací, kam se v rámci svého celoživotního cestování podívat. Již od objevení této úžasné země se na Indii obracela pozornost Evropanů, kteří s ní během tisíciletí směle obchodovali, dobývali jí a poznávali její krásy. Touha poznávat tuto zemi Evropany stále provází a pokud jste jí podlehly i Vy, přinášíme Vám pár rad jak po této zemi plné divů cestovat a co nejvíce si vychutnat její atmosféru.

Indie jako celá země nabízí neskutečné množství rozmanitých oblastí, od nekonečných pláží na východním i západním pobřeží, přes velkoměsta, až po pouště a vysoké hory. Ve všech těchto destinacích se usadili lidé snad všech možných světových náboženských vyznání doprovázených ojedinělou kulturou, kterou ještě doplňují památky, zanechané zde dávnou Indickou civilizací.
Velká spousta turistů, kteří Indii navštívili si stěžují na extremně veliké množství lidí a vysoké ceny. Tito turisté mají většinou trasy naplánované podle nejnovějších cestovatelských magazínů a proto se dostávají na místa, kde místní vydělávají právě na turistech, kteří se na tato místa hrnou ve velkém.

Přesně proto by jste se měli vzdát vyšlapaných cestiček a vykročit do neznáma, kde zaručeně poznáte Indii v její pravé podobě a hlavně poznáte že je Indie jednou z cenově nejpříznivějších zemí pro turisty. Jelikož je tato země tak kulturně pestrá, celkem jednoduše se Vám stane, že i v těch nejzapadlejších vesničkách objevíte prastarý chrám, který si budete moci prohlédnout bez poplatků a místní se o při péči o Vás budou moci přetrhnout, jen aby získali pár Vašich rupií ke svému živobytí navíc. A s tím souvisí i naše další rada.

Jelikož je Celá Indie velká asi jako Evropa, je logické, že ji nebudete schopni procestovat najednou a pokud se tak rozhodnete uvidíte Indii tak maximálně zpoza opršelého a zadýchaného okénka autobusu a budete velmi vyčerpaní. Vyberte si proto oblast, do které odcestujte a poznávejte jí křížem krážem. Velmi často tak poznáte samotnou podstatu Indie a způsobu života v ní tak, jak Vám ji žádný průvodce nepředstaví.

Díky Vaši bílé kůži a stále přetrvávajícímu kastovnímu a sociálnímu sytému budete u Indů budit respekt a úctu a budete pro ně znamenat velmi váženého člověka. Proto se při dalším plánování Vašich cest nebojte zabořit prst do Indické mapy, ušetřete si na tu nejdražší položku, tedy letenku, a vydejte se vstříc neuvěřitelným dobrodružstvím a této nádherné zemi a kultuře.

Read more

Local News