8 možností, jak snadno a s úsměvem spalovat kalorie

Share

Kvůli hubnutí se nemusí chodit jen do fitness centra, to je pouze jedna z mnoha cest, jak dosáhnout kýženého úspěchu – a navíc to není vůbec zábavné. Co takhle se vydat třeba s přáteli na čerstvý vzduch, zasportovat si pod širým nebem? Inspirujte se v našich tipech, třeba strávíte někde příjemné odpoledne a ani Vám nepřijde, že vlastně okrem toho ještě spalujete kvanta kalorií.

Zahrajte si beach volejbal

Nejen, že se pěkně opálíte, ale také spálíte poměrně dost kalorií. Stačí jen najít hřiště, ta ale v posledních letech rostou skoro jako houby po dešti. Tento sport je oblíbenou zábavou nejen ve velkých městech a přímořských letoviscích.

Zahrajte si tenis

Skvělý sport pro líné letní odpoledne, vezměte souseda, kamaráda nebo snoubenku na jednu či dvě (pokud bude chtít převálcovaný soupeř odvetu) partie bílého sportu. Stačí jen odpovídající raketa, tenisové kurty jsou přece skoro všude.

Vyjeďte si na kole

Stačí klidně i lehká projížďka za město, spálíte více kalorií než při chůzi a posílíte svalstvo na nohou. Cyklostezky lemují snad každou českou vísku, osvěžit se můžete nealko nápojem po cestě v restauraci, takže hurá do toho!

Co takhle si zaplavat

Plavecké bazény či dokonce aquaparky u nás najdete v každém okresním městě. Zlepšíte si postavu, ulevíte bolavým zádům a ještě si pěkně odpočinete. A v neposlední řadě, i tenhle sport můžete provozovat s partou přátel!

Lákavý je i pohled na svět z koňského hřbetu

Pokud patříte mezi milovníky zvířat, je tenhle sport jasná jednička. Pořádně si při něm pocvičíte nohy, ale pozor, pevně se držte!

A co golf?

Tento sport, který byl donedávna doménou hlavně v Severní Americe a na západě Evropy, se postupně dostává i k nám a je stále oblíbenější. Mohou ho hrát vlastně úplně všichni, kteří udrží golfovou hůl a odpálí míček – nebojte, časem se zlepšíte, chce to jen trochu cviku. Navíc, zapsáním se do golfového klubu můžete najít spoustu nových přátel, nebo ne?

Pokud chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, nastartujte sekačku a udělejte si z nevzhledného porostu kolem domu pěkný anglický trávník. I při sekání trávy se totiž spalují kalorie, milovníci retro stylu si mohou vzít do ruky třeba i klasickou kosu – ale s tou přeci jen opatrně!

A v neposlední řadě, vždyť pár kalorií spálíte i obyčejnou procházkou. Nemusíte se nikam hnát, prostě jen vezměte partnera za ruku a vydejte se do okolí načerpat síly na další pracovní týden. Pobyt na čerstvém vzduchu prostě nic nenahradí.

Read more

Local News