10 věcí, které by měl každý otec naučit svého syna

Share

Mít děti je jedna veliká radost. Mnoho lidí v ní vidí smysl svého života. To, co svým potomkům předáváme, by je mělo obohatit, udělat z nich lepší a schopnější dospělé lidi. Co by tedy měl každý správný muž naučit své dítě?

10. S poctivostí nejdál dojdeš

Ano, ano mnozí mohou oponovat, že v dnešní době toto již neplatí. To je sice možné, ovšem já jsem zastáncem teorie, že na každou svini se vaří voda a proto učit své děti zlodějině již od malička je hloupost. Pokud své děti budete učit cti a poctivosti již od útlého věku jistě to ve svém budoucím životě náležitě využijí. Nehledě na to, že z nich uděláte mravně lepšího člověka.

9. Nauč se sport, který jsem dělal já

Máte rádi fotbal, ragby nebo hokej? Provozovali jste někdy nějaký sport, který vás bavil, a chcete, aby váš potomek na tom byl stejně? Je veliké štěstí vidět své mladší já běhat na stejném trávníku, na kterém jste před 30 lety běhal vy.

8. Ten kdo krade, do pekla se hrabe

Toto je přísloví, pomocí kterého by měl správný otec své děti vychovávat. Krást se nemá, a to musí vaše děti vědět! Pokud budete mít dítě, které již od útlého věku krade sladkosti z obchodu a bere spolužákům svačiny, tužky apod., rozhodně bude potřeba zakročit.

7. Vyhýbej se problémům

Pokud není potřeba, do ničeho se nemotej. Pokud uvidíš opilou partu 50 m na stejné straně chodníku a vycítíš nebezpečí. Radši si dej tu práci a přejdi na druhou stranu. Nestojí to za ty vymlácené zuby.

6. Základní přežití v přírodě

Každý bez omezení by měl vědět, jak přežít v přírodě. Jak si udělat provizorní přístřešek, kde sehnat jídlo, jak se orientovat podle hvězd či slunce. Nikdy nevíte, kdy bude váš potomek potřebovat podobnou dovednost.

5. Važ si svých rodičů a pravých kamarádů

Vždy si važ svých pravých kamarádů, o kterých víš, že se na ně můžeš v případě nouze spolehnout a plně jim důvěřuješ. Také si pamatuj, že jinou rodinu mít nikdy nebudeš – važ si svým rodičů a přistupuj k nim se ctí a láskou.

4. Chraň si své zdraví, co to jde

Vždy ochraňuj své zdraví. Nejez, co jíst nemusíš, nedělej, co dělat nechceš. Vyhýbej se rizikovým situacím a faktorům, při kterých by mohlo být ohroženo tvoje zdraví. Cvič, hýbej se, jez zdravě a pravidelně.

3. Nekuř, nepij, neber drogy

Noční můra každého rodiče je, že se z jejich dětí stanou šlapky, alkoholici, či drogově závislí. Abyste tomuto předešli, či riziko co nejvíce minimalizovali, od mala musíte své děti s trpělivostí učit, co se má a nemá.

2. Sexuální ochrana

Toto je jeden z nejdůležitějších bodů, které musí správný otec svým dětem vysvětlit. V dnešní době není nic neobvyklého, když 14 letá dívka přijde někde na diskotéce o panenství. Proto se snažte této situaci vyvarovat, či alespoň její následky zmírnit. Naučte děti, ochraně a určitým pravidlům při pohlavním styku.

1. Nauč se míchaná vajíčka a kupuj ženě květiny

Poslední rada, kterou by měl správný otec svému synovi (dětem) dát je, ať se naučí alespoň míchaná vajíčka. Je to totiž jedno z těch nejlepších jídel, co se dá po ránu servírovat. Další věc je kupování květin. Květiny darované ženě jsou symbolem oddanosti, pochopení, pozornosti a hlavně lásky a není jich nikdy dost!

Read more

Local News