10 rad pro šťastné páry

Share

Také si pokládáte otázku, co je potřeba udělat pro to, abyste byli ve vztahu oba spokojení? Zde je několik tipů, které vám k tomu určitě pomohou.

Rady jsou určeny pro oba partnery, kteří by se měli podílet na svém vztahu stejným dílem.

Jděte do postele společně

Jistě si ještě pamatujete na počátky vašeho vztahu, kdy jste se nemohli dočkat, až půjdete společně do postele a vášnivě se pomilujete? Bohužel po několika letech už to tak fungovat vůbec nemusí. To ovšem váš vztah příliš neposílí, ba naopak. Šťastné páry odolávají tomu, aby šli spát každý zvlášť. I když v tom už nemusí hrát hlavní roli milování, i tak je hezké jít si lehnout společně, usínat vedle sebe. Když se budete vzájemně dotýkat, přijde tak velmi snadno sexuální vzrušení. Stejně tak hezké je společné ranní probuzení, pokud je to alespoň trochu možné. Zkuste to a budete překvapeni, jak to funguje.

Pěstujte společné zájmy

Poté co vášeň odejde, je třeba se zamyslet nad tím, jak více svůj vztah utužit. Lidé si pak často uvědomí, jak málo mají společných zájmů, a tato skutečnost může pár odcizit. Je tedy třeba najít společné aktivity, které vás budou oba těšit a bavit. Zároveň však zůstávejte i u vlastních koníčků, které baví jen vás. Můžete spolu trávit hodně času, ale zároveň je potřeba dát prostor jeden druhému.

Jít ruku v ruce nebo žít vedle sebe

Máte dvě možnosti, můžete se držet venku za ruce a dávat všem najevo, že jste pár a zároveň to tak i cítit nebo jít jeden vedle druhého bez jakéhokoliv dotyku. Co myslíte, že je ideální pro šťastný pár? K lásce a zamilovanosti patří dotyky, chytněte se za ruce a poznáte, jak to váš vztah zase osvěží.

Založte svůj vztah na důvěře a odpuštění

Mít neshody je samozřejmě běžné u každého páru, čas od času to zaskřípe. Nicméně je velmi důležité snažit se svému protějšku věřit a zároveň odpouštět. Buďte k sobě tolerantní a snažte se o svých neshodách mluvit. Někdy se jedná o pouhé malichernosti.

Hledejte na svém protějšku pozitiva

Lidé mají často tendence hledat na svém partnerovi chyby. Přesto tudy cesta ke šťastnému vztahu nepovede. Udělejte to naopak, zaměřte se na to, co dělá drahá polovička dobře. Co se protějšku daří a v čem je dobrý. Budete pak mnohem spokojenější.

Obejměte se, jakmile se vidíte po práci

Hned po práci, když se sejdete doma, obejměte se a dejte si polibek. Naše kůže má totiž paměť na kontakt. Příjemný kontakt znamená milování a žádný dotek znamená odcizení.

Říci „miluji tě“ každé ráno

„Miluji tě“ je kouzelné slovní spojení, které byste neměli slýchat jen v telenovelách. Není nic romantičtějšího než si každé ráno říct tato krásná slova. Naladíte se na pozitivní vlnu a vaši lásku to posílí.

Vyslovte „dobrou noc“ každý večer

Bez ohledu na to, jak se cítíte, popřejte svému protějšku „dobrou noc“. Možná si to neuvědomujete, ale i tahle slova v sobě skrývají mnoho důležitého a působí uklidňujícím dojmem.

Zavolejte si alespoň jednou za den

Pokud trávíte v práci mnoho času, je vhodné partnerovi alespoň jednou denně zavolat. Zeptat se jak se ten druhý má, abyste věděli, co od něho po práci očekávat. Zda přijde v dobré nebo špatné náladě a mít pro to pochopení.

Ukazovat svou lásku veřejnosti

Buďte hrdí na svůj protějšek a dokazujte svou lásku nejen v soukromí, ale také na veřejnosti. Občasné dotyky, polibky. Na tom není nic špatného, ale všeho s mírou. Pokud nejste náctiletí puberťáci, je přeci jen třeba brát trochu ohled na své okolí.

Na vztahu je třeba pracovat neustále, budovat jej a hýčkat si ho. Je to velmi křehká oblast, ve které můžete snadno šlápnout vedle. Na druhou stranu, pokud milujete, tak určitě stojí za to, vložit do vztahu větší úsilí.

Read more

Local News