Polykání balonků v rámci hubnutí

Share

Aneb vše, co potřebujete vědět o této nové kontroverzí metodě hubnutí.

Stejně tak, jako i někteří další lidé po celém (a hlavně „moderním“) světě usilují a bojují se svojí nadváhou, zcela stejně na tom byla i jedna rezidentka z Illinois (Dana Goossens), která zkusila v rámci snížení své váhy snad opravdu vše od hormonálních injekcí, až po lidi hlídající její jídelníček (Firma „Strážci váhy“). Potom jí ale jednoho dne matka přeposlala informace a o článek o metodě Obalon Balloon System. To je (pro někoho možná lehce překvapivě) metoda schválená jednou z místních doktorských organizací FDA jako skutečný a regulérní postup.

V kostce řečeno je to přesně totéž, co je tím řečené – během celých šesti měsíců času pacient spolkne tři balonky, které se dají nafouknout a pak se v žaludku zvětší a nutí prostým jeho blokováním jíst méně. Podle stránek Obalone je jejich metoda určena hlavně lidem s BMI přes 30, jenž již zkoušeli ztratit váhu, ale moc jim to k ničemu nebylo a dostavil se u nich všemi podobnými lidmi tak proklínaný a nenáviděný jojo efekt. Míčky se pak postarají o „umírněný program pro hubnutí“ snížením příjmu jídla. A míčky se pak odstraní po šesti měsících od zahájení procedury.

Paní Goossensová již byla naštvaná desítkami diet, který již zkusila a řekla si, že nemá co ztratit a obrátila se na odborníky, co si o této metodě myslí. No a když metoda prošla na jedničku, tak se na ni sama vydala, což okomentovala slovy: „Celé je to překvapivě snadné. Během prvního sezení zkrátka a prostě jen spolknete malou kapsli napojenou na drobný mikro-katetr. Doktor pak nafoukl balonek v žaludku skrze něj, až byl zhruba ve velikosti pomeranče a pak jej vytáhl. Celé to zabralo asi deset minutek. V začátku to byl divný pocit, jak se míček hýbe občas, když se člověk třeba položí na postel a pokouší se usnout, ale dá se to zvládnout. “

Jak šel čas, dotyčná paní o měsíc později spolkla balonek druhý a po dvou měsících třetí. A o kolik dotyčná vlastně zhubla? Po šesti měsících této balónkové metody ztratila cca čtyřicet liber, tedy cca 16-18 kg. A jak se nechala též slyšet, vyvinula si během ní již i stravovací metody, které jí pomáhají udržet si váhu i nadále tam, kde je. Což potvrdila i tím, že zhubla s dalším časem ještě více, nežli jen na těch prvních 16-18 kg.

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News