Chystáte se začít si pěstovat vousy?

Share

Zde je tedy pár rad, co během celé doby dělat a nedělat, abyste nakonec ve finále dosáhli co nejlepších, nejdelších a nejpohlednějších výsledků. Vše řečené dnes platí pro rostoucí vousy a potažmo kníry i bradky všech typů. Jak se tedy postarat o to, aby vaše vlasy (i další tělesné porosty) již nadále byly jen husté a ideálně v zrcadle a ne na zemi?

1. Pro sílu přidejte na proteinech

Co platí pro vlasy, totéž ve většině případů i pro fousy, vaší zásadou by mělo být „Silný vous je dobrý vous!“ Silné vousy/vlasy totiž rostou hustěji, zdají se být tlustší a delší a logicky ani je to nijak neláká, vypadnout (popřípadě se rychle zlomit) někdy během růstu.

Pro začátek začněte se stabilní proteinovou dietou – myšlené jsou zdravé proteiny, ne pití půl litru smetany po ránu v kafi třeba… ! Muži mívají obvykle větší problémy s porosty obecně, nežli ženy, takže je pro ně o to důležitější mít v každém jídle nějaký ten protein. Tím se postaráte o to, aby folikuly měl prvotřídní výživu a materiál na tvorbu sebe sama.

Co jíst konkrétně? Ryby, fazole, kuřata, hovězí krmené normálně travou, …

2. Pro zdraví zvyšte dávku vitaminů řady B

Možná jste někdy v posilovně, oblíbené hospodě, jídelně nebo kam to chodíte, slyšeli o lidech, kteří bojovali proti ztrátě vlasů a vousů biotinem. Ten je též známý jako vitamin B7 (a kupodivu i pod lehce matoucím názvem jako „vitamin H“). Experti se shodují, že sám B7 to nevytrhne, ale pokud berete celou sérii vitaminů řady B, je to lepší, protože jsou nezbytné pro zdravou pleť i vlasy.

Naše tělo si trochu některá z „Bček“ samo produkuje, ale jak stárneme, tak tato schopnost klesá. Ale zrovna pro celé naše tělo jsou zcela klíčové, jelikož jsou základnou i našich vlasových buněk.

Kde jich najdete nejvíce? Určitě jde o ořechy, vejce, vločky, sladké brambory, …

3. Pro tělo a lesk: udržte buňky šťastné

Stopový minerál známý jako křemík byl taktéž objeven a zcela pozitivně spojen i s růstem vlasů (a mimochodem, obstará i rychlejší růst zlomených kostí, když už na to téma hovoříme). Křemík posiluje tělesnou pojivovou tkáň včetně vlasů a vousů.

Dobrým zdrojem jsou: okurka, zelené fazole, jahody, mango, celer, …

A nesmíme zapomenout ani na to, že ať již mluvíme o vlasech, kůži nebo nehtech, musíte do sebe dostávat i nemalé objemy antioxidantů (a to nejen z čokolády!). Ty jsou třeba pro boj s volnými radikály, jenž se do těla dostanou skrze spálenou kůži, vzdušnou nečistotu atd. a poté se samozřejmě nechovají v organismu nijak přátelsky.

Omega-3 a antioxidanty jsou k nalezení všude možně též: v listové zelenině, v semínkách konopí a lnu atd. atd.

Spojte vše dohromady a opravte zbytek těla

Člověk má v sobě spoustu bakterií některé hodné, jiné již méně. A je samozřejmě žádoucí, aby člověk měl hlavně ty přínosné, protože jedině tak se lze ujistit, že vámi zkonzumované věci se co nejvíce využijí.

Dá se vzít buď nějaká probiotika nebo si dát nějaké jídlo typu kvašené zelí (nevařené), kefír apod. A pozor, počítá se i pivo! Jen by to mělo být něco nefiltrovaného a bez aditiv!

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News