Podzimní rýmička? Už vás neodrovná!

Share

Všichni to známe! Jednou za čas se z nás, neporazitelných borců, stanou na smrt nemocné mátohy, které se bez ženské pomoci ani “neuprdnou“.

Rýmička neboli smrtelná mužská nemoc na sedm je velkým strašákem! Kdyby tak byla možnost, jak se jí vyhnout?!

Když nás rýmička sejme, je to tvrdá zkouška! Chce to minimum pohybu, jen ležet, občas si uheknout a čekat na smrt nebo vysvobození. Jasně, že od partnerky si vyslechnete prupovídky o tom, že je to (proboha) jen rýma a běžné nachlazení, ale vy víte, jak se věci mají.

Že máte zatnout zuby a fungovat? Každý chlap ví, že to prostě nejde. 

Za běžných okolností jste pevný jako skála a silný jako lev? Jasně, prostě jste pořádný chlap, který si poradí se vším – až na rýmičku. To pak vyžadujete 24 hodin péče a servisu zahrnující pravidelnou donášku horkého čaje, měření teploty, pomoc při smrkání a podávání léčivého sirupu.

Celý rok se o svou partnerku staráte vy, tak proč by nemohla ten jeden týden převzít tuto roli ona?! A hlavně bez řečí! Beztak jste tu chřipku chytli od ní.

Jak se rýmičce vyhnout?

100% návod, jak se smrtelné nemoci vyhnout není, přesto pro vás máme několik hodně dobrých rad, které pomohou.

Hygiena je základ. Myslete na ní na každém kroku a vyhýbejte se rizikovým místům – bacily na vás čekají v kavárně, v kině a hlavně pak v tramvaji.

Poznat bacilonosiče není obtížné, většinou se pohybuje blízko vás a kýchá, smrká nebo kašle

Hlavní je mýt si ruce – když přijdete domů, z toalety, když za sebou máte cestu MHD – solidním antibakteriálním mýdlem a teplou vodou.

Chřipkový virus dokáže na rukách přežít až 48 hodin.

Nesahejte si na obličej. Tím si tak přenesete viry do blízkosti nosní či ústní sliznice, odtud pak mají cestu otevřenou. Stačí pouhé poškrábání se nebo okusování nehtů.

Větrejte. Doma i v kanceláři.

Pracujte na své imunitě. Pestrý zdravý jídelníček a dostatek pohybu vás dostane do kondice, s níž vás rýmička ani omylem neodrovná.

Jezte mrkev, rajčata, máslo, vajíčka, játra – zajistíte si dostatek vitamínu A. Přidejte luštěniny a banány pro příjem vitamínu B6, jenž chrání před infekcemi všeho druhu. Slunečnicová semínka a ananas zařaďte do jídelníčku kvůli zinku a cibuli, brokolici, celozrnné pečivo pro selen.  

Jak snášíte rýmu, ucpaný nos a škrábání v krku vy? 

Table of contents

Read more

Local News