7 cest, jak otevřít pivo i bez otvíráku

Share

Už se vám někdy stalo, že jste doma nebo ve společnosti měli chuť na pivo, zásob bylo dost, ale nikoho nenapadlo přibalit otvírák? Ani tehdy, když se vám to stává pravidelně, ale není potřeba truchlit, protože existují jisté (a relativně jednoduché) postupy a akce, díky kterým se vše stane snadné natolik, že ho možná přestanete nosit úplně!

Blíží se nám konec roku, což bývá ideální čas pro nějaké to roční bilancování a jakého lepšího si k tomu zvolit kolegu, nežli dobře vychlazené pivo? Jak ale zajistit, aby vám bylo vždy stejně snadno dosažitelné, jako pro jiné lidi vybavené veškerou otevírací technikou?

1. Otevírání s papírem

I tehdy, když jste již přelouskali své oblíbené čtení, možná se vyplatí ho držet stále poblíž pro pohromy, jako je tato. Vezměte jakýkoliv časopis s lesklým křídovým papírem (dnes většina věcí na trhu), smotejte do ruličky, popřípadě přeložte na polovinu, čímž dáte vzniknout v jednom rohu (nebo všude u tvaru „obušku“) pevnému místu. Vložte ho pod zátku a zvedněte ji nahoru. Prosté, že?

2. Otevírání se lžící

Vaše lžičky jsou dobré pro více věcí, nežli je jen pouhopouhé jedení zmrzliny. Stejně snadno s nimi otevřete i pivo. I zde stačí těsně přiložit a táhnout. Jen pozor, ať si k podobným pokusům nevyberete nějaké měkké stříbrné památeční po babičce a nemáte zbytečné vyšetřování na krku!

3. Otevírání s klíčem

Použít k této věci obvyklý klíč od bytu sice jde, ale dlouhodobě mu to moc neprospívá. Zbývá tedy pro vás jen vyřešit dilema, co radši risknete: chvíli bez piva nebo pivo před zaseknutými dveřmi a zámkem. Celé je to trochu pracnější ale, protože musíte obvykle všechny ony drobné příchytky vypáčit klíčem zespoda jednu po druhé.

4. Otevírání s opaskem

Nosíte-li šle, máte smůlu, ale příznivci starých dobrých opasků s masivní poctivou sponou neméně poctivé velikosti ji mohou využít k otevření lahvového piva stejně snadno, jako kterýkoliv specializovaný otvírák určený k témuž.

5. Otevírání s kancelářským koněm

Za oné konstelace, že ho denně používáte v práci, ale nikdy by vás ani ve snu nenapadlo jej použít právě na pivo, berte to celé jako své pravé prozření. Právě to totiž jde! A to velmi snadno a dobře – jednak je tu dlouhé pohodlné držadlo a pak i dvojice kusadel na obou stranách, co se zakousne stejně mocně, jako otvírák tzv. normální.

6. Otevírání s dalším pivem

Ať už máte po ruce „plechovkový“ model s kovovým okrajem anebo pivo tradiční, skleněné s vrškem nahoře, obojí se dá skvěle použít k otevření piva dalšího. To ale celkem logicky předpokládá, že máte vždy minimálně ještě jedno pivo v záloze!

7. Otevírání se zavařovací gumičkou

K otevření se vcelku překvapivě dá využít i gumička, kterou je nutné mnohokrát omotat okolo vršku. Poté, až budete mít pocit, že už nepůjde ani o milimetr, vykroutit jakoby do boku a je to.

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News