5 věcí, co jsou již známy o smartphonech Samsung Galaxy S9 a S9+

Share

Co si budeme nalhávat, pro většinu moderních lidí v posledních letech je smartphone vším – najdou zde zábavu, komunikační nástroj, poučení, přečtou si zde knihu, podívají se na video, vyřídí agendu, po připojení externí klávesnice a myši poslouží jako improvizované PC, … Neexistuje zkrátka věc, co by moderní smartphone neuměl (pokud samozřejmě nepočítáme věci typu „Uvařit kávu ráno“…). Není proti divu, že jim moderní lidé věnují takovou pozornost při nákupu.

Dnes opět jedna dobrá zpráva pro příznivce klanu „Android“ a speciálně „Samsung“, jenž se bude i letos snažit získat naši/vaši pozornost při jeho nekonečném boji s Apple a jeho iGadgety. Samsung nám totiž ohlásil dva nové modely: jmenovitě jde o Samsung Galaxy S9 a Samsung Galaxy S9+. Je to jasná špička jeho produkce, takže, na co se můžete letos těšit

1. Design

Oba modely mají ten sám stejný zahnutý Super AMOLED displej typu „infinity“ (stejný to mimochodem kus, jaký dlel i v útrobách Samsungu S8). Model Samsung Galaxy S9 bude poskytovat celkem 5,8“ úhlopříčku a Samsung Galaxy S9+ dokonce nabídne úhlopříčku velkou 6,2“. Design jako takový se od minula nerozlišuje vůbec nicméně.

2. Hardware aneb „Železo“

Zvenčí to sice možná není žádný trhák, o to lepší je ale situace pod kapotou: Samsung Galaxy S9 nabídne totiž slušných 4 GB RAM a 64 GB úložného prostoru na eMMC disku. A jeho kolega se pyšní dokonce se 6 GB RAM a 128 GB úložného prostoru. A blížíme se k aparátům / kamerám, jenž jsou už slušné velmi.

3. „Digitály“ / Kamery

Oba modely mají jako primární masivní 12 Mpix aparát / kameru, co poskytne proměnlivou světelnost F2,4 až F1,5. Kamery detekují ihned pohyb na scéně a mají i režim „super-pomalý pohyb“: to je celých 480 fps při 720p rozlišení. Podobné věci tedy budou o poznání lépe vypadat. Model Samsung Galaxy S9+ má ještě další 12 Mpix kousek pro duální snímání prostoru.

4. Reproduktory

Jak se dá očekávat, je zde stereo repro. Dají se pochopitelně použít i sluchátka, ale kdo chce oživit nějakou party, nic mu nebrání…

5. Datum uvedení

A je to tady, konečně informace o uvedení – Samsung Galaxy S9 a jeho „Pluskový“ kolega by se měli podle informací na jejich displejích ukázat na trhu 16. března.

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News