5 neškodných důvodů, proč nemáte erekci

Share

Když se vám poprvé stane, že „prostě nemůžete“, nemusí to nutně ještě znamenat, že trpíte erektivní dysfunkcí.

Vypadá to, že konečně dostanete kočku svých snů do postele? Výborně! A stalo se vám už při podobných akcích, že se nedostavila erekce, tak jako vždy? Ano, není nic horšího…

Ale ještě před tím, nežli začnete „vyšilovat“, uvědomte si, že existuje dost chlapíků s dost podobným problémem. A že když se něco podobného stane, nemusí jít ještě zrovna vždy o poruchy erekce. U starších chlapů je to častější jev, ale to jistě neznamená, že se nemůže objevit i u daleko mladších mužů.

Drtivá většina z problémů, jenž moderní muži mívají, se připisuje psychologii, stresu a vlivům prostředí. Podívejme se tedy dnes na pětici skutečně dokonale neškodných důvod, proč dnes patrně asi nebudete skórovat…

1. Nemůžete dostat erekci, protože jste vypili příliš mnoho alkoholu

Asi jste již někdy v podobné situaci byli, anebo se vám možná někdy výhledově stane: ulovíte úžasnou kost, ale trochu jste to přehnali s pitím a vy pak před akcí zjistíte, že se nedostavila erekce.
Alkohol je tzv. „centrální potlačovač“ (tj. droga, co snižuje úroveň neurotransmitérů), tímto snižuje ještě dále vzrušení a stimulaci. Sníží i průtok krve penisem, což erekci nijak nepomáhá.

Takže dojde k situaci, že ji i vás alkohol dostatečně utahá do postele (někteří muži mají nejlepší výkony s kapkou alkoholu v krvi, ale vážně kapkou… !), ale když to člověk přežene (častý jev u alkoholu, jak známo), rázem je po ptákách.

Jestliže tedy chcete být v této věci takříkajíc za vodou, dejte si maximálně dva drinky, když vás čeká ještě nějaké to večerní potěšení.

2. Nemůžete dostat erekci, protože jste s někým novým

Pokud člověk konečně dostane nějakou první třídu do postele, většinou se u něj i dostaví brzy pochybnosti na téma, zda pro ni obstaráte dostatečně kvalitní zážitek. Tím snadno znervózníte a stejně tak i váš nástroj.

Věc může být (a také většinou i je) jen psychologická, ne biologická – většina lidí má všelijaké mizerné zážitky z minula a když zavelíte mozku do akce, nemusí se mu (podvědomě) chtít.
Nemluvě o tom, že vaše tělo právě zažívá vysoce stresující situaci, pumpuje do vás adrenalin, který super-erekci vysloveně odporuje.

3. Nemůžete dostat erekci, protože jste stresovaní a utahaní

Pokud jste celý den v práci bojovali o přežití, šéf vám nedal spočinout a jste na kraji syndromu vyhoření, jsou obvykle kvalitní sexuální zážitky to poslední, co vám přejde na mysl.

Stres je přesně to, co značí – stresuje vás fyzicky i psychicky. Tělo je stavěné, aby ve stresu udrželo v chodu v první řadě důležité orgány pro přežití, což je úžasné, když bojujete s nosorožcem oštěpem, ale již méně, pokud vás klovne nějaká kráska…

A co více – stres zvyšuje i kortizol, což je hormon, jenž blokuje efekty testosteronu. Ten spolehlivě zruší jakékoliv pokusy o erekci. Trik, jak na to, je jednoduchý – uvolnit se! Ale zapomeňte na alkohol, jestli chcete dnes skórovat… (viz bod 1.)

4. Nemůžete dostat erekci, protože užíváte nějaké léky

Existuje celá řada léků a potravinových doplňků, jenž vám mohou přivodit poruchu erekce. To zahrnuje kupříkladu prášky na tlak, diuretika, antidepresiva (75 % lidí s depresí též vidí velký úbytek libida), …

Přestat brát jakékoliv předepsané medikamenty ale jen proto, že se domníváte, že by mohly ovlivňovat erekci, se samozřejmě nedoporučuje, běžte za svým doktorem raději.

5. Nemůžete dostat erekci, protože jste nedávno měli sex

Pokud jste relativně nedávno zažili orgasmus, je dost dobře možné, že vaše tělo naznačuje, že potřebuje delší pauzu, nežli opět bude schopné. U průměrného muže tato doba trvá asi tak půl hodinky.

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News