3 tipy, jak vybrat pánskou košili?

Share

Neříkejte, že to nevíte?! Každý chlap někdy košili obleče, v takové situaci musí být tento kousek oblečení velikostně, barevně i střihově odpovídající postavě a vkusu.

Čtěte, jak vybrat pánskou košili a jednou provždy už to budete vědět!

Pánská košile nesmí chybět v žádném šatníku!

Košile je opravdu důležitým kouskem šatníku muže. Jde o variabilní oblečení, jenž lze nosit v rámci běžného i slavnostnějšího outfitu. Dobře zkombinovaná může košile posloužit k mnoha příležitostem, na druhou stranu, aby to tak skutečně bylo, je třeba vybrat skvěle padnoucí košili.

A to není úplně jednoduché!

Aby byla pánská košile pohodlnou součástí outfitu klidně i na celý den, je nutné vybírat a nakupovat dle těchto pravidel.

jak vybrat košili

1. Střih košile podle vaší postavy

Má-li vám vybraná košile padnout, je nutné věnovat pozornost jejímu střihu. Kromě dlouhá léta známé klasiky s rovnými stranami, jsou i slim (vyštíhlené) košile. Ty jsou po stranách vykrojené a zdůrazňují tak štíhlou postavu.

Máte pivní břicho? Pak sáhněte raději po klasice. 

2. Oblíbená barva není vždy vhodná

Máte rádi žlutou, zelenou a extravagantní fialovou? Netradiční barvy si můžete užít v běžný den, kdy navléknete svůj oblek pro radost, ale formálně zaměřené akce vyžadují košili bílou. Pohovor pak můžete dobře zvládnout ve světle modré. Barevnější broskvovou, růžovou či světle zelenou košili oblečte do baru, nebo na událost, kam máte jít spolu s partnerkou a chcete s ní ladit.

Věděli jste, že: Formální košile do obleku nemá mít kapsičku? 

3. Správná velikost 

K nalezení ideální velikosti a docílení perfektního vzhledu musíte vědět následující:

– košile má dvojí číslování (obvod krku a délka rukávu). Okolo krku by mělo být místo na 1-2 palce, aby košile neškrtila. Rukáv správně přesahuje o 1 cm okraj rukávu saka. Máte-li delší ruce, ideální bude košile s prodlouženým rukávem.

– knoflíky musí být zapnuté, nesmí se samy rozepínat a rovněž nesmí být těžké je zapnout.

– košile by měla padnout, ale nesmí omezovat v pohybu.

Čtěte také: Chlapské dilema – Co na sebe do práce?

Read more

Local News