Zkuste si test, a předejděte tak syndromu vyhoření

Share

Ve chvíli, kdy sami sebe najdete ve stavech deprese, bezmoci, nevíte, kudy ve svém profesním životě dál, a pochybujete o samé podstatě vaší práce, už bývá pozdě. Pozdě na konstruktivní pomoc, která by vás nakopla směrem zpět k produktivitě a radosti z práce. Takovým stavům se rozhodně vyplatí předcházet. Test syndromu vyhoření je k tomu ideální příležitostí.

Kdy a proč se syndromu vyhoření bát?

Syndrom vyhoření neboli mentální i fyzické vyčerpání, způsobené dlouhodobým stresem, přesycením z daného odvětví apod., nepřichází náhle a bez varování. Jde o dlouhodobější proces, kterému předchází typické příznaky. Pokud na sobě nějaké z nich pozorujete, je nejvyšší čas s tím něco dělat. Například absolvovat test syndromu vyhoření. Samozřejmě pokaždé, když budete sklíčení nebo ztratíte chuť k jídlu, nemusí to nutně znamenat blížící se burnout. Opatrnosti ale, zvlášť v rizikových profesích (především práce s lidmi), není nikdy dost. Dbejte tak na své psychické a fyzické zdraví.

Příznaky syndromu vyhoření aneb kdy zpozornět

Příznaky syndromu vyhoření se skládají z celé řady projevů. Z oblasti emocí jde o popudlivost, bezmoc, bezdůvodnou špatnou náladu, svoji daň si zde může vybrat i zdraví. Obtíže se spánkem, nechuť k jídlu nebo vysoký krevní tlak jsou běžnými projevy. Člověk se také často stahuje ze společnosti, chce méně komunikovat s lidmi, je nesoustředěný, nepříjemný na své okolí a zapomíná.

Jestliže neradi odmítáte nové úlohy a neumíte si dobře zorganizovat svůj čas, možná, že vaše chvíle na test syndromu vyhoření přichází.

Co testem získáte?

Testem vašeho energetického potenciálu získáte informace o tom, jak jste náchylní ke stresu, jakým potenciálem z hlediska energie a dynamiky disponujete, i jak jste na tom s výkonem, koncentrací či motivací.

Tento test vám dává také zprávy o vaší náchylnosti k syndromu vyhoření. Nebojte se jej tak absolvovat i tehdy, když se cítíte v absolutním pořádku. To je ona prevence, o které se zde bavíme.

Existují i různé další testy, které vám pomohou ve vašem osobním rozvoji. Tehdy, když na sobě chcete pracovat, rozvíjet své schopnosti a dovednosti a obecně být spokojení. Takovéto psychotesty online se hodí každému, kdo se detailněji zajímá o svoji vlastní osobnost, chce poznat své slabé a silné stránky, a to, čemu se vyvarovat, aby měl v budoucnu co nejméně pracovních problémů.

Worktest vám pomůže s poznáním vlastního potenciálu, jeho využitím, a tedy i uplatněním při studiu nebo později na trhu práce. Kromě obecných testů, které nejvíce využijí manažeři, podnikatelé apod., sem spadají i speciální testy typu dopravních psychotestů, testování žadatelů pro zbrojní průkazy nebo sportovců. Worktesty vám mohou dát podklady k tomu, abyste se správně připravili na pohovor a výběrové řízení. Pro děti a studenty slouží pro pomoc při volbě školy, budoucího povolání i obecně pro identifikaci učebního stylu nebo detekci poruch učení. Jejich využití je velmi široké a ve všech svých podobách prospěšné pro váš budoucí život.

Read more

Local News