V čem se liší profi vysavač od toho domácího?

Share

Vysavače jsou neocenitelným pomocníkem mnoha lidí jak při běžných činnostech, tak třeba i při práci v dílně. Při výběru je nutné zaměřit se na jeho základní parametry. A v tu chvíli se objeví velký rozdíl mezi tím, zda je kupován vysavač do domácnosti, nebo mezi tím, kdy je poptáván profi model. V čem se liší primárně?

Výkon

Určitě jeden z poměrně markantních rozdílů. Je třeba říci, že varianta určená po domácnost nebude nikdy tak výkonná, jako dílenské vysavače ze segmentu profesionálních úklidových pomocníků. Výkon má vliv na samotný tah vysavače, což se podepisuje hlavně na efektivitě úklidu. Obecně totiž platí, že čím je výkon vyšší, tím je vyšší i samotný tah vysavače.

Kapacita

Kam se ukládají nečistoty, pokud je využitý vysavač v domácnosti? Obvykle se lze podle konstrukce setkat s trojicí varianty, kdy nečistoty míří:

  • Do papírového sáčku
  • Do látkového sáčku
  • Do pevné nádoby

Je jasné, že kapacita není ani v jednom případě nijak velké. A jak je tomu ve chvíli, kdy jsou místo tohoto řešení využity průmyslové vysavače? Zde je kapacita nádoby na nečistoty několikanásobně vyšší. To znamená jistotu dlouhodobého použití bez nutnosti nečistoty vynášet.

Velikost nečistot

Domácí vysavače nejsou příliš vhodné na vysávání velkých kusů. Jak proto, že výkonnostně takovou nečistotu nemusí zvládnout nasát, tak i proto, že ta může daný vysavač poškodit. K něčemu takovému  profesionálních modelů dojde jenom málokdy, jelikož ty jsou na vysávání velkých i ostrých předmětů přímo stavěné.

Vysávání vody

Skutečně je to tak. Průmyslové vysavače se nemusí hodit jenom na to, že s nimi odstraníte pevné a suché nečistoty. Bez problémů mohou zvládnout vysát i ty, které jsou v tekutém skupenství. Hravě tak pomocí nich vysajete také vodu, což je velké plus související hlavně s všestranností, kdy můžete zapomenout na klasické vytírání hadrem.

Read more

Local News