V čem se CAD programy podobají programům AutoCAD?

Share

Dnes už vám při pojmu technické kreslení nenapadne jen AutoCAD. Možnosti jsou širší a na trhu jsou už nějaký ten čas také CAD programy, které nabízí řešení pro vícero oborů a pracovních oblastí.

AutoCAD programy

Program AutoCAD poprvé vyšel v roce 1982 a od té doby se stal standardem pro strojaře, mechaniky, stavebníky, architekty, geodety. DWG formát umožňuje převod dat mezi firmami a jistotu kompatibility. Dělí se na dvě hlavní verze:

  1. Velký AutoCAD – disponuje nástroji pro tvorbu 3D ploch a těles, nástroji pro programování a dalšími doplňkovými funkcemi.
  2. Jednodušší AutoCAD LT – univerzální 2D CAD aplikace pro všechny oblasti technického navrhování.

CAD programy

Program GstarCAD je o dvě desítky let mladší než AutoCAD. Prvně byl uveden na trh v roce 2001. A dnes existuje několik verzí pro technické obory.

Alternativnou za AutoCAD LT je program GstarCAD Standard, který disponuje rozsáhlou funkcionalitou pro univerzální 2D technické kreslení. Umožňuje nakreslit technický výkres podle mezinárodních a národních norem či vlastních standardů. POkud vás trápí konverze, importy či exporty dat. V programu GstarCAD pracujete s výkresy přímo ve formátu DWG. To zabezpečuje plnou kompatibilitu s dalšími CAD uživateli z různých profesí po celém světě. Na rozdíl od AutoCAD LT umožňuje používat doplňkové nástavby a profesní moduly. 

Alternativou za velký AutoCAD je GstarCAD Professional, nabízející navíc funkce jako Dynamické bloky či Lupa. V 3D verzi naleznete objemové funkce i modelování, import a export modelů z jiných 3D programů pro rychlejší dokončení návrhů

Největší výhody CAD programů

  • cenová dostupnost
  • doživotní licence
  • snížené náklady o 70 až 90 procent, přičemž zůstává možnost použití nástavby
  • zvýšená efektivita více jako dvojnásobně
  • přenesení nastavení a uživatelských souborů (typy čar, šrafovací vzory, kótovací styly…) z programu AutoCAD

V čem se CAD programy a AutoCAD podobají?

  • vzhled dialogových oken
  • způsob ovládání
  • rozložení prvků
  • syntax

Celkově je program na technické kreslení GstarCAD vyvíjený tak, aby se co nejvíce podobal na AutoCADCílem je, aby užívatel nevnímal rozdíly mezi oběma programami a ušetřil se tak čas i finance, potřebné na proškolení.

Read more

Local News