UŽÍVÁNÍ POPRS: 5 KAPEK REALITY V MALÉ LAHVIČCE

Share

Ačkoliv byl záměr výrobce zcela odlišný, užívání poprs je již pevně spjato s gay komunitou a sexuálními experimenty. Velmi oblíbené afrodisiakum s názvy jako amyl nitrát, fun love nebo jen nitráty v sobě ukrývá skvělého pomocníka. Během několika sekund u vás dokáže odstartovat nepřekonatelnou euforii z orgasmu nebo vás uvolnit pro nadcházející sexuální hrátky. I tato jiskřivá jízda však vyžaduje určitou míru obezřetnosti.

Podívejme se na 5 skutečností, které jsou pro užívání poppers zásadní.

TAK TROCHU JINÉ OSVĚŽENÍ

Slangový výraz poprs/poppers označuje chemické látky amylnitrity, které byly primárně určeny pro čištění kůže, koženého oblečení, hlav videorekordérů nebo jako součást běžných osvěžovačů vzduchu. Během diskotékové éry 90. let však komunita homosexuálů objevila také účinky nitritů na lidské tělo a našla jejich uplatnění pro své sexuální praktiky. Proto se dnes hojně využívá jako afrodisiakum.

Mezi hlavní důvody, proč se poppers užívají, patří:

uvolňují hladké svalstvo bohatě zásobené krví (tedy vagínu, konečník, ale i hrdlo)

vzbuzují sexuální touhu

přináší euforické pocity

navozují omámenost (jako při vdechnutí rajského plynu)

vyvolávají pocit tepla a zčervenání ve tváři

Tyto účinky jsou vyvolané velmi rychle – během několika vteřin. Nemají však delšího trvání jako u jiných omamných látek nebo drog. Řádově se jedná o 1-2 minuty.

CO SE PŘI UŽITÍ NITRITŮ DĚJE?

Smyslem nitritů je rozšiřování cév – díky tomu dochází k uvolnění hladkého svalstva bohatého na krev, což má přímý vliv na orgány jako je vagína nebo konečník. V cévách dojde ke snížení tlaku, čímž se okamžitě zhorší koloběh kyslíku v těle, a srdce reaguje zrychlenou činností. Tento proces vyvolává očekávané pocity omámenosti. Zásadní vliv poppers na oběhovou soustavu vyžaduje velkou pozornost při užívání jiných léků – neměli by je zkoušet lidé užívající léky na nízký tlak, trpící chudokrevností nebo osoby s nemocným srdcem. Velký důraz se klade i na kombinaci nitritů s jinými stimulanty. Uživatel se pak může potýkat se srdeční arytmií. Při rychlém opakování čichání se prudce zvyšuje možnost infarktu a cévní mozkové příhody – všeho tedy s mírou.

Rizikové je také užívání nitritů v kombinaci s drogami (pervitin, kokain, amfetaminy) a alkoholem.

ČICHÁM, TEDY JSEM

Poppers se užívá dvěma způsoby. Vzhledem k tomu, že jde o vysoce těkavou látku, je možné postavit lahvičku do místnosti a nechat plyn volně odpařit. Během odpařování roste sexuální touha. Velká romantika se však nedoporučuje – zapálené svíčky si nechejte raději schované na jindy.

Mnohem častěji se přímo čichá. S ohledem na množství, cenu a rychlé odpařování jde jistě o efektivnější metodu. Abyste si lahvičku stihli užít, je nutné ji po přičichnutí velmi rychle zavřít.

Záleží na každém, v jaké fázi po nitritech sáhne. Vzhledem k rychlosti nástupu účinků se čichá zpravidla těsně před vyvrcholením, aby došlo k posílení a prodloužení prožitku orgasmu ženy či vyvrcholení muže. Pro své účinky je často užíván u konkrétní sexuální praktiky – např. u análního styku, který není záležitostí pouze homosexuálů, fistingu nebo při navození požadovaného uvolnění.

ZÁLEŽITOST NA JEDNU NOC VERSUS PRAVIDELNÉ ZPESTŘENÍ

Jakmile k poppers jako afrodiziaku sáhnete, je vhodnější užívat je jako sváteční či nárazové zpestření. Stále je třeba mít na paměti, že se jedná o chemickou látku mající podstatný vliv na lidské zdraví.

Předpokládá se, že v ČR užívá poppers asi jen 3 % populace.

Při opakovaném užívání poppers se můžete setkat s přechodnou bolestí hlavy nebo nevolností. Dlouhodobé studie také prokázaly, že nitrity snižují obranyschopnost imunitního systému několik dní po jeho použití.

ZÁVISLÝ NA NITRITECH?

Stejně jako u jiných látek přinášejících člověku potěšení, při dlouhodobějšímu užívání může vzniknout závislost i na nitritech. V tomto případě se jedná spíše o závislost psychickou. V České republice se jedná o legální látku, protože nemá přímý vliv na mozkovou činnost (nemá psychoaktivní efekt) – mozek ovlivňuje pouze nepřímo skrze cévy a zásobování kyslíkem. Užíváním těchto chemikálií se tak nikdo nevystavuje trestnímu postihu a kapky jsou bez problému k zakoupení na internetu nebo v kamenných sexshopech. Spadají pod kontrolu pouze jako léčivo a nebezpečná chemikálie.

NOVÉ AFRODIZIAKUM

Poppers můžeme nazvat afrodisiakem moderní doby, které se zde objevilo zejména díky zvídavosti homosexuálů v 90. letech. Velmi spolehlivě navozuje psychické i tělesné uvolnění a přináší správnou atmosféru nejen pro sexuální experimenty. Při respektování určitých pravidel tak můžete zažít zcela odlišný stav od všedního milostného prožitku. Amylnitrity jsou sice stále dostupné, na trhu jich však nepatrně ubývá. V každém případě nás zajímá, jestli jste i vy (nebo někdo z vašich přátel) měli někdy možnost tento typ povzbuzovačů vyzkoušet, anebo zda raději saháte po přírodních produktech. O zkušenosti nebo názory se s námi podělte v komentářích!

Read more

Local News