Uvízla námořní loď Cyclops v jiné dimenzi?

Share

Na zeměkouli existuje celá řada záhadných míst, která vzbouzí respekt a strach mnohých námořníků a pilotů. Lodě se nám ztrácejí doslova před očima a doposud nejsme schopni vysvětlit proč.

Tajuplný osud postihl i námořní loď Cyclops, která stejně jako jiné stroje jednoho dne zmizela i s posádkou a už se nikdy neobjevila. Zmizela snad v jiném časoprostoru, nebo je spolkl hlubinný oceán bez jediného výkřiku?

Loď duchů

Pojďme se společně vydat na výpravu po stopách námořní lodě USS Cyclops AC-4. Její životní a zároveň i poslední cesta započala 8. ledna roku 1918 v přístavu Norfolk. Na minutu přesně se pozvolným tempem vydala vstříc do sluncem zalitého Ria de Janeira. Zde úspěšně zakotvila, vyložila uhlí a nabrala manganovou rudu. Kapitán George W.Worleye nečekaně na palubu přibere 73 nových námořníků a jednoho amerického konzula Alfreda Louise M. Gottschalka. Američan německého původu na lodi zvedl vlnu nevole. Právě doznívala první světová válka a jeho přítomnost nebyla z valné většiny akceptována. Loď i s 309 pasažéry se přeci jen 16. února vydala vstříc svému osudu.

Nečekaný příkaz od kapitána lodi

Kapitán Worley však dal nečekaný příkaz zakotvit u Barbadoských břehů kvůli nedostatku paliva a proviantu, kde se neoficiálně setkal s tamním americkým konzulem Livingstonem. Ihned jakmile loď opětovně vyplula na širé moře, přišel do Washingtonu urgentní telegram, kde Livingston vznáší podezření, že na lodi Cyclops se děje něco nekalého. Podle jeho názoru jsou někteří členové posádky vězněni a dokonce i mučeni. Navíc byla zastávka lodi neopodstatněná, jelikož jí nic nescházelo.

Cyclops upadla do zapomnění

Cyclops od té chvíle nereaguje, a ani od ní nepřicházejí žádné zprávy. Po nějakém čase vyvstávají na povrch téze o tom, že se stala obětí jedné z bezpočtu bouří. Ovšem tato teorie se nepotvrdila. Záchranný tým ani po dvacetidenním hledání neobjevil, ani kousek vraku lodi.

Konspirátoři zase obhajovali svou tézi, že se Cyclops stal obětí špionážního nesváru, jelikož na palubě bylo velké množství německých pasažérů. Žádný důkaz však nenasvědčuje tomu, že by Cyclops byl střetem zájmů. Mnozí zase vypovídají, že Cyclops zahlédli ještě několik měsíců či let po té, co se loď oficiálně ztratila.

Brázdí snad Atlantik až do dnešních časů jako loď duchů?

Je možné, že by se dostala do jiného časoprostoru? Námořní loď je doposud evidována jako pohřešovaná a její záhadu se nejspíše už nikdy nepodaří rozluštit. Americké námořnictvo toho dne utrpělo velkou ránu a ztratilo na 300 kvalifikovaných mužů.

Read more

Local News