Tvorba webu v roce 2022: Jaké nástroje se používají?

Share

Technologie se neustále vyvíjejí a zlepšují, přičemž každým rokem světlo světa spatří novinky a vychytávky, kterými je pozitivně poznamenaná i tvorba webu. Pokud tedy plánujete pustit se do rozsáhlého projektu v podobě internetového obchodu, nebo potřebujete skromnou prezentaci svých služeb, obraťte se na profesionální společnost, pro kterou jsou webové stránky denním chlebem.

Vzhledem k rychlým pokrokům je někdy těžké udržet krok s moderními postupy a metodami, ovšem každá online agentura se musí adaptovat. Přece jen, online marketing jako takový je dynamický, ale není možné ho provádět se zastaralou webovou prezentací.

Co se používalo v roce 2022?

Webová agentura potřebuje optimální softwarovou vybavenost, protože jinak by nedokázala konkurovat ostatním poskytovatelům stránek. Většinou se používají následující programy a nástroje.

Figma. Jedná se o revoluční webovou aplikaci pro úpravu grafiky a návrh uživatelského rozhraní. Používá se k různým grafickým pracím od vytváření drátěných modelů webových stránek přes navrhování rozhraní mobilních aplikací a prototypování návrhů až po tvorbu příspěvků pro sociální sítě. Figma funguje přímo v prohlížeči.

Photoshop. Software pro úpravu fotografií a rastrovou grafiku umožňuje vytvářet, upravovat a manipulovat s různými grafickými prvky a digitálním změním.

Webflow. Existuje už od roku 2013, ovšem zdokonalení se dočkal až teprve v posledních několika letech. Webflow je nástroj umožňující vizuálně navrhovat, vytvářet a spouštět responzivní webové stránky. V podstatě je to platforma pro návrh všeho v jednom, pomocí které přejdete od počátečního nápadu k hotovému produktu.

Strapi. Headless CMS systém se používá k vývoji webových stránek, mobilních aplikací, e-shopů a API rozhraní. Umožňuje vytvořit rozhraní API, aniž byste věděli cokoliv o backendu nebo databázích. Strapi má otevřený zdrojový kód.

Sylius. Otevřená headless e-commerce platforma pro střední a velké e-shopy, které potřebují vlastní řešení. Díky modernímu přístupu k profesionálnímu vývoji projektů umožňuje vývoj internetového obchodu tempem, které předčí konkurenci.

Next.js/Typescript. Zjednodušeně řečeno, Next.js je framework pro vývoj jednostránkových aplikací v jazyce Javascript. Next.js a Typescript jsou moderní a rychle technologie, které mají budoucnost.

 Jak probíhá profesionální tvorba webu a e-shopu?

Samozřejmě je důležité také to, jak se marketingová agentura staví k návrhům webové stránky a e-shopu. Internetové stránky probíhají v několika krocích, které jsou následující:

  • Provede se analýza a návrh prototypu webu, čemuž se říká wireframing.
  • Po schválení wireframu se navrhne grafika, u které je potřeby myslet na UI.
  • Poté se provádí frontend development spolu s backend developmentem.
  • Jakmile je tvorba webu u konce, zahájí se testování a spuštění.
  • Po odladění všech zjištěných chyb se webová stránka spustí a průběžně se aktualizuje.

Pochopitelně pak navazují další kroky, jako je digitální marketing, s nímž je spojena tvorba reklam, optimalizace pro vyhledávače, na které je závislá indexace webu, a další.

Read more

Local News