Top 10 Jak poznáte, že se rozšířil zombie virus

Share

Foto: Clearly Ambiguous, Flickr.com

Na ulici bezhlavě chodí lidé, kteří hledají něco k žvanci. Zachovejte chladnou hlavu, vemte odstřelovací pušku s tlumičem a trochu se pobavte. Jak poznat, že je ta správná doba se začít připravovat?

1. Rozkopané hroby

Zvláštní zprávy o vykopaných hrobech a poničených hřbitovech by Vás měly lehce znepokojit. Je tu možnost, že se mrtví dostali ze svých hrobů a nyní míří na hustě obydlená města v okolí. Držte se dál od škol, nemocnic a jiných míst, kde je větší množství lidí – to budou první cíle.

2. Nevysvětlitelné případy pokousání v nemocnicích

Virus, který zvedl zombie z hrobu se přenáší slinami a krví – proto v nemocnicích bude nával zraněných lidí, kteří se také budou postupně měnit v zombie.

3. Lidé se balí a jedou pryč

Někomu to došlo, zavolal známým, ti zavolali svým příbuzným atd… Masová panika, všichni balí, dělají si zásoby a ujíždějí pryč. Pokud budou tedy silnice zacpané, vemte si na záda batoh, nasedněte na motorku a prokličkujte se mezi auty ven z města.

4. Propuknutí neznámé choroby

Pamatujete na reakce médií na SARS a rozšiřování ptačí chřipky? Nezapomeňte, že propuknutí zombie viru bude mít v médiích podobný ohlas. Dívejte se tedy na zprávy, abyste dostali ty nejnovější informace o rozšiřování. Asi nemusím zdůrazňovat, abyste se vyhnuli ohnisku infekce.

5. Média začnou panikařit

Jakmile je vpád zombie viru potvrzen, jediné, co Vám média přinesou bude panika a „chytré“ lidi debatující o příčině. Jakmile toto v televizi uvidíte, začněte doma shromažďovat jídlo, vodu, léky, prostředky ke komunikaci (radio, mobily) a ZBRANĚ.

6. Vláda Vám řekne, ať se nebojíte

Všude okolo Vás se lidé snaží rabováním obchodů „nasyslit“ co nejvíce. Vláda proto všude vyhlásí, že situace je pod kontrolou, ať zůstanete doma, klidní a sledujete zprávy. Že armáda, hasičské brigády a policisté vyjeli do terénu. Je to způsob zabránění paniky, která bezpochyby nastane v ulicích.

7. Zvýšená aktivita vlády

Jestliže jste v zasaženém území, můžete počítat s karanténami, mobilizováním armády, zaváděním velitelského centra a kontrolou komunikace.

8. Začnou se objevovat tanky

Když jsou lokální jednotky přemoženy, lidé začnou být nezvladatelní a hordy zombie se valí k Vám. Vláda vyhlásí výjimečný stav a povolá armádu, aby zvládla situaci. V ulicích se objeví tanky a tatry, které jedou postřílet pár zombie.

9. Vojenská kontrola je nucená

To znamená, že můžete být převezeni do táborů s ostatními neinfikovanými lidmi. To je způsob jak zachránit lidi a usměrnit trochu proudy zombie. Pokud se tak stane, pokuste se u sebe udržet zbraň (pokud máte) i s municí. Třeba se někdy bude hodit.

10. Zombie se procházejí v ulicích.

Jestli Vás body 1-9 nechávají chladným a sedíte pořád za obrazovkou svého počítače, podívejte se z okna. Pokud tam jsou zombie, pochutnávající si na lidském mase, je to znamení toho, že máte problém!

Read more

Local News