Tipy na zimní běžecké trasy v Beskydech

Share

Zima je skutečně krásné roční období, na které se těšila velká spousta z nás. Není se čemu divit, vždyť je to naprosto kouzelné roční období, které milujeme hlavně díky vánočním svátkům, silvestrovské noci nebo díky zimním sportům. Pokud se chcete vydat za zimními sporty, měli byste se vydat do Beskyd, protože právě Beskydy vám nabízejí úchvatné lyžařské, ale i běžecké trasy, které si do slova a do písmene zamilujete. A kde se ubytovat? To vám taky poradíme!

Beskydy jsou oblíbenou přírodní oblastí, kam jezdí lidé hlavně za Lysou horou. Lysá hora je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd, je skutečně nádherná, na její vrchol vede hned několik tras. Lidé na její vrchol šlapou dnes a denně, ať je léto nebo zima. Je třeba podotknout, že ač to málokdo ví, Lysá hora je nejkrásnější právě v zimě, protože výhled, který nabízí, je doslova nezapomenutelný.

Nicméně zpátky ke zdejšímu lyžování a běžkování. Kde jsou v Beskydech ty nejlepší běžecké trasy a kde se případně ubytovat, pokud bych zde chtěl strávit více dnů?

Kde jsou běžecké trasy?

Běžeckých tras je v Beskydech habaděj. K těm nejoblíbenějším se řadí rozhodně běžecká trať vedoucí z Kopřivnice. Je totiž určena naprosto pro každého, je poměrně lehká a je dlouhá necelých sedm kilometrů. Pokud patříte mezi zdatné běžkaře, měli byste se vydat na náročnější běžecké trasy. K těm náročným běžeckým trasám se řadí například lysohorská běžecká trasa A, která má osm a půl kilometru. Pokud byste měli chuť na delší trasu, vydat byste se měli na lysohorskou trasu B, která je dlouhá třináct kilometrů.

Kde se v Beskydech ubytovat?

A pokud zde budete chtít strávit delší čas, doporučujeme se ubytovat v rekreačním centru Sepetná, které kromě ubytování v bungalovech, v penzionu, v hotelu nebo v chatě nabízí i wellness či volnočasové aktivity, jako je badminton či plavecký bazén.

Read more

Local News