Tipy pro vousy – Co dělat pro jejich růst?

Share

Říká se muž bez vousů je jako chleba bez kůrky. Pokud vám příroda nenadělila hustě rostoucí vousy, pak je třeba jejich kvalitu podpořit. Máme několik tipů, co dělat, aby vousy rostly ve stejné hustotě i kvalitě.

Hustý, středně dlouhý a pravidelně udržovaný vous, to je styl, který je aktuálně nejvíce trendy a u žen velmi oblíbený. Našli jste i vy v tomto vzhledu zalíbení, jenže si jej nemůžete dovolit kvůli špatně rostoucímu vousu?

Zkuste naše triky, zaznamenáte rychlou změnu k lepšímu. 

1. Hygiena a péče o obličej

Mastnota, špína a odumřelé kožní buňky mohou vytvořit silnou vrstvu, kterou vousy jen těžce projdou. Pokud máte jejich růst podpořit, je nutné dbát na čistotu pleti.

  • Obličej si myjte jemným mýdlem, ráno a večer. Ideální je používat produkty určené k obličejové hygieně, jiné by mohly způsobit podráždění.
  • V práci nebo při sportu se vám obličej lehce ušpiní nebo zpotí. Když přijdete domů, nezapomeňte si pečlivě obličej umýt.

Stále čistý a hydratovaný obličej vede k pravidelnému růstu vousů. 

  • Jednou do týdne použijte peeling, kterým odstraníte odumřelé vrstvy pokožky.
  • Pot v delším vousů může způsobit vyrážku, jako prevenci před těmito obtíži doporučujeme na vousy použít šampón.
  • Po večerním umytí obličeje použijte hydratační krém, dodá pleti vlhkost a zabrání ucpání pórů.

2. Přestaňte se holit

Navzdory hojně rozšířenému mýtu, holení nepodporuje růst vousů! Ideální je vous nechat růst přirození a holení omezit. Po oholení vousy krátkou dobu rostou rychleji, poté se však jejich růst opět zpomalí. Četnost zkracování vám nijak nepomůže v kvalitě “porostu“.

Absence holení vede k odrostlému vousu, jenž není vždy atraktivní, proto používejte zastřihovač, který vám pomůže k lepšímu vzhledu.

3. Stimulujte růst pomocí masáží

Zní to možná divně, ale pravidelnou masáží obličejové části můžete dosáhnout zlepšení, co se růstu vousů týká. Jemně masírujte především tam, kde je vousů málo nebo nerostou vůbec. Stačí 10- 15 minut denně. Prokrvením získáte nejen zdravější vzhled, také uvolníte ztuhlé svaly, předejdete tvorbě vrásek a zajistíte zdraví pokožky.

4. Dbejte na zdravý životní styl

Snažte se žít zdravě! Pravidelný pohyb, vyhýbání se cigaretám a alkoholu, pestrý jídelníček, to vše napomůže vašemu psychickému i fyzickému zdraví. Pokožka nejen na obličeji bude plná energie, zaznamenáte tak nejen zlepšení kvality vousů, ale také vlasů.

5. Domácí recept na růst vousů

Vyzkoušejte až zázračné účinky oleje z eukalyptu. Nařeďte ho v poměru 1:4 s vodou a roztok nanášejte vatovým tamponem na místa bez vousů. Eukalyptus je známý pro svůj pozitivní vliv na růst vousů.

V případě podráždění je třeba ihned umýt a přestat používat! Variantou může být kosmetika s obsahem eukalyptu. 

Jste se svým vousem spokojení? Najděte správný styl jeho úpravy.

Read more

Local News