Telefony pro seniory zažívají boom

Share

V dnešních velice komplikovaných smartphonech se často nevyznají ani mladí lidé. A co teprve ti staří. Trh s mobilními telefony nabízí pro vaše babičky a dědečky telefony, které se podobají těm před 10-15 lety. Jednoduché, velké kostky, které se snadno ovládají. Pojďme se podívat, proč takový telefon svým prarodičům pořídit.

Při výrobě mobilní telefonů se nezapomnělo ani na uživatele vyššího věku-seniory. Telefony pro seniory jsou vyrobeny tak, aby co nejlépe odpovídaly potřebám seniorů, přičemž některé druhy mobilů mají vlastnost Dual Sim.

V praxi se dá říct, že mobilní telefony pro seniory jsou rozdělené na základní a pokročilé. U základních typů telefonů se jedná o velice jednoduché používání – nemají funkci SMS, ale pouze tlačítka s čísly (dostatečně velká) a tlačítko na zvednutí a položení hovoru. Žádné jiné funkce základní druh telefonu pro seniory nemá. Ty pokročilejší mají naopak funkci SMS, budík či kalendář, menu mají přehledně uspořádané a vše je psáno velkým písmem, vlastní také hlasitý odposlech či je naprosto perfektně promyšlený způsob nabíjení (nabíjecí stojánek). Odpadá tedy starost zastrčení nabíječky do úzkého a špatně viditelného otvoru.

I v seniorských nabídkách telefonů však najdeme dotykové krasavce, jen je oproti klasickým dotykovým telefonům zpřehledněn a zvětšen displej, výbavu však mají velice podobnou a kvalitu například fotoaparátu taktéž.

Dále stojí za povšimnutí SOS tlačítko, neboli funkce, která po stisknutí SOS tlačítka odešle na předem určené telefonní číslo polohu telefonu, který vysílá SOS signál. Dá se tak vystopovat člověk a poskytnout rychlejší pomoc. Nejznámějšími výrobci mobilních telefonů pro seniory jsou firmy Alcatel, Evolve, Aligator či Mivvy. Také nízká cena je u těchto telefonů samozřejmostí.

 

Read more

Local News