Sexy holka, rychlé auto a co dál? Pojistit se!

Share

Holka v posteli a auto v garáži. Řekněme, že se jedná o ideální status. Status, který ale žádný chlap nezíská úplně levně. Stojí to peníze, čas a často také spoustu úsilí. Realita je samozřejmě taková, že pořízením to ani v jednom případě nekončí. Jídlem a pitím živ je člověk a bez ošacení (někdy bohužel a někdy bohudík) nemůže do ulic. Auto je zase živo z paliva a na silnici nemůže bez pořádného řidiče a kvalitního povinného ručení. Jak ušetřit na milence vám bohužel neporadíme (pokud máte nějaký recept vy, sem s ním!), ale jak vybrat to nejvýhodnější povinné ručení, vám klidně prozradíme.

Pryč jsou doby, kdy se k nám výhodná nabídka dostala jen tzv. tichou poštou nebo nás stála hodiny pobíhání po pobočkách a pečlivém vyhodnocení, kdo mi odprezentoval tu nejlepší pojistku. V době, kdy si přes internet kupujeme dovolenou, domlouváme obchody a hledáme manželku, je již celkem přirozené, sjednat si online také povinné ručení. Během pár minut vám on-line kalkulačka vyhodí nabídky několika pojišťoven a přehledně je seřadí. Ale pozor! Levný holky a levný pojistky nebrat. Jak už to tak bývá, vždy mají nějaký háček…

Pokud to přirovnáme k nákupu auta, nejlevnější pojistka je jako vůz v základní výbavě. Splní svůj účel, ale většinou neokouzlí. U povinného ručení není důležitá jen ta částka, kterou platíme při sjednání. Důležité jsou také:

  • výše pojistných limitů,
  • šíře asistenčních služeb nebo kvalita pojišťovny,

Když už dojde k pojistné události a likvidaci škod, často stačí připlatit pár stovek a zmíněné limity narostou v řádech desítek milionů a v případě nehody můžeme mít k dispozici náhradní vůz nebo nárok na odtah.

Dalo by se říci, že na autě i milence ušetříme nejvíc ve chvíli, kdy žádné nemáme. V tenhle moment by možná byla šťastná naše peněženka, ale přiznejme si, že něco v nás by silně strádalo. Co ušetříme na povinném ručení, nebude tak bolet při placení večeří… Takže nezapomínejte – šetřit ano, ale chytře. A hlavně vždy to mít pevně v rukou (a to v platí v obou případech)!

 

Read more

Local News