Jak jsem se ve 40 letech naučil anglicky

Share

Propojenost dnešního světa, obchodní kontakty ze zahraničí a tlaky ze strany zaměstnavatele ohledně doplňování vzdělání vedly k tomu, že jsem byl nucen pustit se do výuky angličtiny. Odkládal jsem to na poslední chvíli a děsil jsem se momentu, kdy se do toho budu muset zapojit aktivně. Předtím jsem zkoušel samostudium, ale nešlo mi to. Pár slovíček jsem se naučil, jenže to bylo všechno a už to dávno přestalo stačit.

Vyrazil jsem na pobytový kurz

Když už začínalo jít do tuhého a byl jsem opravdu jediný ve firmě, kdo za sebou ještě neměl větší kurz angličtiny, přišlo na řadu aktivní řešení. Při nutné komunikaci s klienty jsem byl opravdu nepoužitelný a musel jsem se věnovat výhradně českému trhu. Tato nevýhoda by se však pouze zhoršovala, takže jsem se rozhodl vyrazit na pobytový kurz. Nejsem zase takový blázen, abych hned letěl do Velké Británie, ale jednalo se o pobyt v České republice, kdy se po celou dobu mluví výhradně anglicky.

Od rodilého mluvčího jsem pochytil výslovnost

Na pobytovém kurzu angličtiny od EnglishStay jsem se za šest dní naučil mnohonásobně více než za celé roky mého chabého samostudia. Důležitá byla hlavně komunikace, která probíhala s rodilým mluvčím, takže bylo možné co nejlépe pochytit výslovnost a zároveň se naučit rozumět jednotlivým slovům. Lektor se mi po celou dobu aktivně věnoval. Nakonec mi to i celkem šlo a výsledkem jsem byl opravdu ohromen. Když jsem ukončil svůj první intenzivní kurz angličtiny, své znalosti jsem prohluboval doma a za dva měsíce jsem se přihlásil na další kurz, abych své učení ještě zdokonalil a mohl se pustit přímo do komunikace s klienty ve firmě.

Dál nepolevuji v učení a baví mě svět nových možností

Jakmile jsem přišel do firmy a spustil anglicky, kolegové se nestačili divit. Při jednání s klienty mi hodně pomáhají mé letité zkušenosti ohledně vyjednávání v českém jazyce a nyní je konečně mohu podpořit i dostatečnou jazykovou výbavou v angličtině. Kurzy od EnglishStay jsou velmi vhodné pro všechny, kdo potřebují využívat mluvené slovo. Díky tomu se mi otevřela celá řada nových možností ve firmě a dokonce si už plánuji i svou první dovolenou v Anglii.

Read more

Local News