Schůzka na čas

Share

Setkání zástupců z poboček států, které jsou součástí nadnárodní korporace, bývá pro nováčky nepochopitelné, otrlé účastníky nic nepřekvapí. V centru jedné z evropských metropolí se sjedou zástupci poboček z celého světa, aby vyřešili obchodní strategii, vznesli případné podněty ke zlepšení a námitky spojené se špatným chodem korporace. A jak to dopadne?

Kolem kulatého stolu v centru Bruselu sedí zástupci ze Švédska, Německa, Rakouska, Belgie, České republiky, Slovenska, Indie, Itálie, Španělska, Francie a Velké Británie.

Na pozvánce stojí, že jednání začíná v 9:30, od 12:00 až do 13:30 bude přestávka na oběd. Konec jednání je naplánovaný na 18:00.

Časový harmonogram schůzky

9:30 – U stolu sedí Němci, Švédové, Rakušané, Britové, Slováci a Češi. Čekají na zbytek jednajících.

9:40 – Do dveří přijdou udýchaní Indové se slovy, že v Bruselu nejsou anglické ukazatele, a proto se zpozdili na cestě.

9:45 – Francouzi vchází s omluvou, že se zdrželi na snídani.

9:55 – Belgičané, kteří právě dorazili, se diví, že schůzka začíná už v 9:30. Obyčejně se v Belgii jedná až od 10:00, a zejména v Bruselu, kde nejsou anglické směrovky a cizinci se zde špatně vyznají.

10:10 – Vchází Španělé se slovy, že desetiminutové zpoždění je v tak chaotické dopravě dobrý výkon.

10:15 – Předseda se ujímá jednání.

10:30 – Do sálu přichází udivení Italové, kteří počítali s akademickou čtvrt hodinkou.

Od této doby běží rozprava jako na drátku. Účastníci diskutují, zapojují své prezentace na zlepšení nabízených produktů a předseda je nesmírně spokojený.

11:30 – Čech se podívá na hodinky a pokyne Slovákovi, že by měl být čas oběda. To vyruší Němce, který přece ví, že oběd je naplánovaný na 12:00.

11:45 – Po chvilkových dohadech předseda ukončí první polovinu jednání a vyzve účastníky, aby se naobědvali.

11:50 – Indové zmizeli hned po vyhlášení přestávky do restaurace typu all you can eat.

12:00 – Zástupce z českých a slovenských poboček najdou cenově přijatelnou restauraci, aby se najedli, za pokrm příliš neutratili a přivezli domů nějaké peníze z diet. Němci, Rakušané a Švédové hledají klidné prostředí, ideálně s výhledem do zeleně a Francouzi se ohlíží na to, zda je možné v restauraci kouřit. Pokud ne, vybírají místo venku u malých kulatých stolků. Brit ocení dobré pivo a smažené jídlo. Zaujme ho podnik nabízející Fish & Chips. Italové vybírají restauraci dlouho, jelikož nejsou spokojeni s nabídkou těstovin a vína. Španělé se usadili ve španělské restauraci naproti přednáškovému sálu. Belgičané jdou do svého oblíbeného bistra.

13:30 – V sále sedí Češi, Slováci, Němci, Britové, Švédové, Belgičané a Rakušané. Na poslední chvíli přichází Španělé s poznámkou, že jídlo bylo dobré, ale nemělo se španělskými specialitami nic společného.

13:31 – Indové vchází do sálu ještě před začátkem druhé poloviny jednání. Celou přestávku na oběd pobyli v restauraci typu all you can eat.

13:35 – Francouzi přichází přesně na začátek jednání. Víno jim patrně chutnalo. Oběd stihli jen tak tak dojíst.

14:00 – Předsedající omlouvá přede všemi italskou delegaci, která zaslala SMS, že se na druhou polovinu již nedostaví.

16:00 – Češi, Slováci, Němci, Britové, Švédové a Rakušané se zvednou, omluví se a spěchají na letiště, aby stihli svůj spoj domů.

16:30 – Indové, Francouzi a Španělé se neznepokojují. Letadlo letí až za dvě a půl hodiny.

18:00 – Po skončení jednání jednou Indové, Španělé a Francouzi na letiště za město.

Každý národ je jinak dochvilný. Přesto chodit na smluvenou hodinu se vyplácí. S pěknými hodinkami na ruce budete mít aktuální čas vždy na očích. Kvalitní pánské hodinky najdete v e-shopu www.helveti.cz. Můžete si je vyzkoušet v kamenné prodejně, anebo si je nechat zaslat domů. Využít můžete tříletou záruku a pojištění produktu.

Read more

Local News